Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 7 november 2010

Klein zwart meisje op pad

Jazeker, dit is Gizmo. Zij wilde zich niet laten fotograferen en ging er snel vandoor toen zij de camera in het oog kreeg, maar de fotograaf heeft met zekerheid kunnen vaststellen dat dit "heidepoes" de Giz is (zie voor het verhaal over de heidepoesjes ons oude Katblad!).
Ze was druk aan het gras kauwen, af en toe inderdaad een noodzakelijk iets voor haarfabrieken....
Wij hadden al van het mens van Gizmo vernomen dat dit kleine, zwarte meisje er regelmatig alleen op uit trekt. Het is voor haar een hele onderneming om op het Zooiplein te komen (waar zij graag komt), want daarvoor moet ze eerst een paar dakterrassen passeren, vervolgens afdalen naar de Muizentuin (zie onze plattegrond in de linkerkolom aan te klikken onder "Labels") en dan nog onder een deur door om in de Katbladstraat te kunnen verschijnen. Deze route heeft zij overigens zelf ontdekt, en tijdens de klimpartij moet ze ook nog een zeker terras zien te mijden omdat de mensen aldaar niet van vieze pootafdrukken houden, en dat is dan, zeg maar, zwak uitgedrukt.
Afijn, na het schieten van dit plaatje dook Gizmo de Hoftuin in, maar aldaar aangekomen kon de fotograaf haar niet meer ontdekken...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeg mevrouw Katblad, u zag toch wel dat ik niet op de gevoelige plaat wilde worden vastgelegd? U schrijft het zelf... en dan toch doen. Vindt U het gek dat ik daarna onder die grote struik in de Hoftuin ben weggekropen om mij te bergen voor dat klikapparaat van U? En dan ook nog een foto plaatsen, waar ik niet goed naar voren kom; mijn mooie kop is niet eens goed te zien. Als u het de volgende keer netjes vraagt, zal ik misschien even voor u stil zitten (het helpt denk ik wel als u een snoepje meeneemt). Mijn mens vond het trouwens wel erg leuk om mij in uw publicatie te zien. Nou ja, is er in ieder geval iemand blij.

Greetz,
Giz

Annemieke zei

Jammer dat ze er niet helemaal op staat, want ze is een mooi meisje.

katja zei

Gizmo, de volgende keer moet je je niet verschuilen hoor, de lezers van het Katblad willen jou ook kunnen bewonderen !
Knap dat je nu helemaal alleen in de Katbladstraat komt spelen, wat een onderneming om er te komen zeg !

Igor zei

He, Giz, leuk je weer eens te zien.
Ik kom wel veel buiten, maar niet in de Katbladstraat. Ik heb het veel te druk met mijn eigen terrein.