Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 10 november 2010

Brutaal bezoek

Gisteren kwam zomaar Gizmo bij ons op bezoek. Nu moeten wij daar wel - om eerlijk te zijn - bij vermelden dat zij met haar mens was meegelopen, die bij mevrouw Katblad een kopje koffie kwam doen. Natuurlijk konden wij wel mens, maar niet het zwarte haarfabriekje binnenlaten, want dat zou eventueel gedonder kunnen geven. Wij denken dan aan onze Japekoppie, die een breekbaar zieltje heeft en al moeite genoeg met het in- en uitlopen van de Boez en zijn vriendje Os, maar ook aan mevrouw Troy uiteraard, die op haar leeftijd ook niet teveel stress meer aankan. Kortom, Gizmo moest buiten blijven en dat zinde haar helemaal niet.

Nee, Giz wilde daar zijn waar haar mens was, en dat was toevallig dus bij de redactie binnen. En daarom bleef zij aandringen en liep zij van raam tot raam om duidelijk te maken dat je een arm, klein meisje niet zomaar buiten kan laten, helemaal in haar eentje, zielig en verlaten. Hoewel, zo zielig was Giz niet want Oscar liep daar ergens rond en had haar al begroet en uitgenodigd tot het inzetten van een spelletje, zoals bijvoorbeeld diefje met verlos of iets wat daar op lijkt.



Maar goed, toen noch mevrouw T.T., noch haar zoon J. zich lieten zien, deed de fotograaf het Poezenloket toch maar een beetje open omdat het toevallig net tijd was voor een beetje frisse lucht, dus dat was boffen voor Gizmo, heh? Ja.... Zij hoefde zich ook niet lang te bedenken en stapte alras op onze vensterbank. Wel moest ze nog eerst vaststellen of het raam niet achter haar rug naar beneden zakte, maar toen dat niet gebeurde was ze gerustgesteld.




Nou, wat een bof! Ja, want het was toevallig net snoepjestijd. Tenminste, dat vond het mens van Gizmo, dus wij konden niet anders dan het daarmee eens zijn. Gelukkig bevielen onze snoepjes Giz heel goed, dus er was geen vuiltje aan de lucht.







Hoewel, het mens van Giz had enthousiast met het doosje gerammeld, en daardoor werd een zekere reporter die elders in het pand een dutje deed, gewekt. Ja, we hebben het over de Boez natuurlijk, want dat is de enige haarfabriek in huis die aan snoepjes doet en daar derhalve best wel wakker voor wil worden. En Gizmo begreep direct (toen de Boez de kamer binnenkwam) dat zij niet langer welkom was, dat maakte onze reporter haar wel duidelijk.
Nu is Giz niet voor één gat te vangen, en even later wist zij nogmaals binnen te komen, negeerde de Boez compleet en deed bovendien alsof zij erg belangrijke zaken bij ons had af te wikkelen. Wat die zaken waren? Wel, een complete keukeninspectie, speelgoedcontrole, kattenbakken besnuffelen en nog zo wat van die dingen. De Boez, een beetje perplex door zoveel brutaliteit, liet haar nog haar gang gaan ook. Tenminste, tot op zekere hoogte, want hij hield haar wel al die tijd in de gaten tot hij het opeens helemaal zat was en haar dat duidelijk maakte. Daarop verdween Gizmo wederom naar buiten. Maar ondertussen had ze wel even de hele redactie verkend heh? En dat was dan weer mooi meegenomen. Ja inderdaad, brutaaltjes hebben de halve wereld!

Giz bleef nog een tijdje rond het Poezenloket rondhangen, en volgens ons deed zij dat om de Boez te pesten. En die trapte daar in en ging een beetje het loket zitten bewaken. Ja, wij weten best wel waarom, want tenslotte waren het zijn snoepies die nog op de tafel stonden en er zijn grenzen aan de gastvrijheid van de redactie, heh?







Tenslotte gaf Gizmo het maar op en ging weer lekker buiten aan het klooien en zooien. De Boez bleef nog even de bewaker spelen, maar toen Oscar opdook vond hij opeens die snoepies minder belangrijk en ging hij zijn maatje achterna.
Wel, inmiddels was de koffie op en het mens van Gizmo moest weer eens opstappen, deed dat ook. Mevrouw Katblad zwaaide het mens uit en zag hoe Gizmo vrolijk achter haar aan huppelde. Wij deden het Poezenloket maar weer op slot, want zo warm was het nu ook weer niet! Nee, het is zelfs alweer tijd om de winterjas aan de kapstok te hangen, heh? Ja, zo is er maar net, niks aan te doen....

3 opmerkingen:

katja zei

Nu kunnen we tenminste goed zien hoe mooi Gizmo is !

Maar ze durft wel zeg !

Igor zei

He zus, krijg je daar bij die redaktie snoepies? Als mijn mens er weer eens naartoe gaat ga ik ook met haar mee. Misschien zie ik je dan daar?

Annemieke zei

Wat een mooi meisje!
En inderdaad een beetje brutaal