Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 november 2010

Wachten in de rij

Cera:
Ik zit hier al heel lang te wachten. Nee, ik kan er niet uit want er is nog iemand voor me, en die neemt wel erg ruim de tijd. Misschien regent het wel en weet hij nog niet zeker wat hij nu precies wil, heh? Maar dat neemt niet weg dat ik nu moet wachten tot hij zijn besluit heeft genomen. Ja, en dat terwijl ik allang weet wat ik wil. Hij zou me natuurlijk even voor kunnen laten, maar ik denk niet dat dat erin zit. Nee, hier laat nooit iemand je voor. Soms zitten we wel met zijn drieën of vieren te wachten op de voorste in de rij, die daar maar blijft hangen en niet de stap durft te zetten. Of omdat ie het leuk vindt om de rest op te houden, dat kan natuurlijk ook. Ja, af en toe is er ook ruzie hier. Dan gaat het erom wie het eerst naar buiten mag; daarover moet dan erg nodig gebakkeleid worden. En soms vallen er klappen bij. Ja, in die tijd hadden we al allemaal naar buiten gekund, maar omdat ze het er niet over eens kunnen worden wie eerst mag, verliezen we allemaal kostbare tijd. Nee, ik doe niet mee aan dat gemep en zit meestal achter in de rij. En dan wacht ik maar tot ik er eindelijk door kan. Zoals nu, inderdaad.
Nu staat hij daar nog steeds. Oscar ja. Hij heeft er heel lang over gedaan om dat luik door te stappen, en staat nu al een tijdje zo. Ja, met zijn staart dus nog binnen. Geen idee waar ie nu mee bezig is, maar ondertussen kan ik er nog steeds niet door. Ja, het is best wel leuk om hier te wonen hoor, en we krijgen allemaal regelmatig te happen en een aaibeurt, maar er zijn van die dingen waaraan ik maar niet kan wennen. Zoals dit soort dingen, ja.

Geen opmerkingen: