Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 november 2010

Moeilijke opdrachten

Nou, dat was me weer wat. Oscar zat weer eens op het dak van zijn buurhuis en wilde persé aan de voorkant naar beneden, terwijl dat helemaal niet kan. Hij zou dat onder de hand wel moeten weten, maar blijkbaar vergeet Os makkelijk. Of hij blijft gewoon geloven in de dingen die niet kunnen, dat kan natuurlijk ook. Een soort van geloven in wonderen, terwijl iedereen weet dat die zeldzaam zijn. Ja, en er dan ook nog op gaan zitten wachten. Tjongejonge. Wat nou, Os?





Nee, mevrouw Katblad heeft geen trap, tenminste, niet één die lang genoeg is. En we gaan er ook niet één lenen, want dan is het hek van de dam. Bovendien doet mevrouw Katblad niet meer aan gevaarlijke toeren; daar is ze te oud voor, vindt ze.
Wat zit je nou te jammeren, Os? Misschien is het beter als de fotograaf maar doorloopt, heh? En mevrouw Katblad dus ook, want anders blijf je daar zeker zitten janken? Ja, dachten we al.




Ah, het gejank stopt. Iets interessants te zien zeker? Misschien leuke vliegebeestjes daar op dat dak? Nee?










Aha! Daar komt de Boez. Die heeft al de hele ochtend zitten klieren omdat jij niet kwam, Os! Ja, dan wordt de Boez altijd heel vervelend namelijk. Gaat-ie ook zit te janken dus, ook al zit hij dan niet op één of ander dak waar hij niet meer af kan. Inderdaad, de Boez kan net zo hard janken als jij. En net zo hard zeuren als jij, of misschien nog wel harder!





Zo Boez! Effe uitrekken maar? Ja, je hebt al veel te lang op je luie achterste gezeten, dus hoog tijd om de poten te strekken, heh?
Zie je je vriendje daar zitten op het dak? Dom heh?
Nee, kunnen we niks aan doen. De fotograaf doet ook niet aan geveltoerisme, dat is een ding dat zeker is. Zullen we maar een eindje gaan lopen dan? Dat is leuker dan te moeten luisteren naar dat gehuil van de Os, niet?




Ja Os, het spijt ons zeer maar we gaan je verlaten. Ja, zowel mevrouw Katblad als de fotograaf als de Boez. We kunnen je namelijk echt niet helpen en hier blijven staan heeft ook geen zin. Zal je geen gevaarlijke dingen gaan doen? Wil je proberen je te herinneren dat en hoe je kunt omlopen via de achterkant? Inderdaad een hele moeilijke opdracht, maar probeer het nu maar. Dan ga wij een stukje lopen, voor straks de storm opsteekt, snap je?




Nee Boez, het gaat je toch niet lukken je vriendje naar beneden te kijken. Hij moet zelf op het idee komen weer terug te gaan naar het punt waar hij het dak is opgekomen, en als jij hier blijft gaat dat zeker niet lukken.
Kom! Nee, niet erg gezellig om zonder Oscar op stap te gaan maar het is niet anders, heh? Het wordt ook niet anders nee, tenminste niet binnen afzienbare tijd.
De fotograaf vertrekt nu. Zeg nog maar even dag tegen Os en dan gaan we. Boez, ga je nou mee of niet? Boez! Boe-zel-mans! Verdorie! Soms wilden we dat je een blafbeestje was! Ja, eerlijk waar! Nou, een heel klein beetje dan....

3 opmerkingen:

Greet zei

Maar hoe is het nu afgelopen? Is Oscar langs de regenpijp naar beneden gekomen?

Hans zei

Maar blafbeestjes luisteren ook niet altijd! En eigenlijk verdenk ik Oz er van gewoon lui te willen zijn!

de redactie zei

Mevr. Greet, even geduld hebben heh?
Bovendien weten wij ook niet er verder met Oscar is gebeurd; wij hebben hem niet meer gezien!