Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 18 november 2010

Regels liggen vast

Japekoppie had aan de overkant van de straat een fietstas ontdekt, en het duurde niet lang of hij ging helemaal op in het inspecteren en besnuffelen daarvan. Het kan niet anders of dit was een heel bijzondere fietstas met erg interessante luchten. Ondanks dat de fotograaf graag een rondje met Japekop wilde gaan maken, lieten wij J. toch maar even zijn gang gaan, daar het erg onbehoorlijk is om een Verkenner A te storen bij uiterst belangrijke werkzaamheden.




Japekop overigens liet zich door niets of niemand afleiden. Achter zijn rug waren de Os en de Boez druk aan het klooien en stoeien (u ziet Boez in de aanvalshouding), maar J. had dat helemaal niet door of misschien wilde hij dat ook niet (doorhebben dus). En de fotograaf had ook helemaal geen haast trouwens, dus dat kwam deze keer goed uit.

Toen J. kopjes begon te geven aan het achterspatbord dachten wij dat hij aan het afronden was, maar dat dachten we helemaal verkeerd. Nee, het duurde nog een hele poos voor het snuffelwerk klaar was, en natuurlijk werd deze klus tenslotte door J. op de gebruikelijke wijze afgesloten met een flinke pscht tegen de tas zelf, maar gelukkig net niet tegen de sluiting van de flappen. Tenzij deze fiets op korte termijn in een schuur wordt gezet, durven wij er iets onder te verwedden dat de tas nog dezelfde dag zal worden geïnspecteerd door een andere haarfabriek, volgens dezelfde procedure. Helaas kunnen wij dat niet voorkomen, want voor een inspectie van fietstassen liggen de regels nu eenmaal vast en het wijzigen daarvan is strikt verboden. Het is maar dat u dat weet.

Geen opmerkingen: