Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 november 2010

Simon en Garfunkel

Ja, daar gingen ze weer samen, Simon en Garfunkel! Op naar de Kruidentuin om nieuws te verzamelen, samen met de fotograaf natuurlijk. Het werd trouwens wel tijd ook dat ze iets nuttigs gingen doen, want daarvoor hadden ze al uren lopen stoeien, klooien en zooien in de Katbladstraat, en dat zet geen zoden aan de dijk, heh? Maar we hoefden hen geen twee keer te vragen om mee te gaan; ze hadden er best zin in! En zo liepen ze dus zij aan zij voor de fotograaf uit.




Wel, we gaan toch niet alsmaar alles samen doen, heh jongens? Niet zo plakkerig alsjeblieft! Kom op, de kruidentuin moet weer eens even goed verkend worden. Hup, aan de slag!









Wel, Oscar had nog wat meer tijd nodig om de kruiden te bestuderen. Nee, zo fijn staan die er niet meer bij, dus mevrouw Katblad moet binnenkort de verse kruiden maar weer bij de winkel gaan halen. De boel hier is of ingezakt, of half opgevroten door de slakken. En diezelfde beestjes kruipen in grote getale over de paden heen zodat de fotograaf zo nu en dan een beetje wegglijdt. De rozemarijn en thijm zijn overigens nog wel in goede staat, maar die passen niet bij de boerenkool. Hoewel?
Doch nu even geen tijd om te plukken, want we gingen eerst nog een rondje lopen met de Boez en Oscar, en bovendien zaten er geen zakken in de jas van mevrouw Katblad en hadden wij ook geen zakje bij ons om de kruiden in te doen. Volgende keer beter, heh?
Gaan jullie mee, jongens?




Ja, Os kwam direct mee met de fotograaf. We liepen een stukje de Parallelstraat in maar kwamen toen tot de ontdekking dat de Boez niet was meegelopen. Oscar stond een beetje ongeduldig tegen een paaltje aangeleund te wachten, maar mevrouw Katblad ging terug de tuin in om te zien wat de Boez allemaal aan het uitspoken was en waarom hij niet met ons meeging.
De Boez echter was nergens meer te zien. Het zou toch niet weer?
Ja, het was. In de verte zagen wij de bladerblaasmannen aankomen, met groen gemeentekarretje en al. Boez was dus weer naar huis gevlucht; hij had de mannen eerder gezien dan wij.
Gelukkig vond Oscar het goed om weer met de fotograaf terug te lopen naar de redactie, want zonder zijn vriendje was het toch niet leuk om zo'n verkenningsrondje te lopen, wel? Daarom.
Wel, de Boez zat voor de redactie, en om niet al direct weer met hem naar binnen te vluchten, gingen wij naar de Hoftuin, want daar was het beslist wel rustig. En we vonden dat de Boez niet moet blijven wegrennen van de gemeentemannen, en hem dus laten zien dat hun komst niet altijd gevaar betekent.

Er waren geen andere haarfabrieken in de Hoftuin, en dus was het er vrij saai. Dat vonden Boez en Os niet erg want er was genoeg snuffelwerk te doen, maar de fotograaf vond dat niet interessant genoeg. We waren tenslotte op pad gegaan om nieuws te vinden, en dat ging ook in de Hoftuin niet lukken. De beide vriendjes snuffelden nog een poosje rond, niet alleen samen maar ook nog apart van elkaar. De fotograaf liep een rondje door te tuin en besloot toen erge zin te hebben in een kopje koffie. Gelukkig had mevrouw Katblad ook wel trek, dus dat kwam dan weer mooi uit!

Geen opmerkingen: