Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 1 november 2010

Hele dag weggebleven...

T. Troy:
Zo, bent u daar eindelijk mevrouw Katblad? Ja, ik hoorde uw wielhuis arriveren. We dachten al dat u er vandoor was en niet meer zou terugkomen. Omdat het al donker is inderdaad, en omdat u de hele dag bent weggebleven.
U had mij op zijn minst kunnen inlichten over uw plannen, want nu zat ik dus onverwachts alléén opgescheept met de drie reporters en die parttimer (Oscar - red.). Ja, vooral Japekoppie en de Boez waren onuitstaanbaar. U had wat mij betreft dat luik wel dicht mogen doen, want nu was het de hele dag in- en uitlopen, en af en toe was het tuig nog nat geworden ook. Ach, u had dat al gezien op de vloer en het aanrecht?

Nee, over dat gebroken waterglas gaan we het niet hebben. Had u het maar moeten leegdrinken; u weet dat ik graag uit uw glas lebber. Bovendien is het allang etenstijd geweest, klok of geen klok, dus gaan we ons daar op concentreren, toch? Omdat het donker is ja, en dat betekent in de natuur dat je moet gaan eten. Het is niet aan u om ons diner zomaar een uur op te schuiven, dat is aan ons. U kunt toch wel zien hoezeer mijn zoon (Japekoppie - red.) van streek is door uw plotselinge vertrek en langdurige afwezigheid? Wel, een reden temeer om nu direct het eten te serveren dus. Ja, Cera ligt op bed. Nee, de Boez is buiten, maar ik stel voor niet op hem te wachten. Ik wandel alvast naar de voerbakjes, dus als u zo vriendelijk wilt zijn mij te volgen? Niet???


De Boez was inderdaad buiten en kwam net aanlopen uit de richting van de Kruidentuin. Wij vroegen hem snel naar binnen te komen omdat het al laat was, mevrouw Troy en Japekop wat uit hun humeur waren en het eten geserveerd diende te worden. Maar de Boez had helemaal geen haast natuurlijk. Waarschijnlijk was zijn vriendje Oscar ook nog buiten, en dan laat de Boez met gemak zijn diner gewoon schieten - dat weten wij uit ervaring.











Hij liep dus ook niet mee naar de voordeur maar sprong op de tafel en keek om zich heen. Was Os er nu wel of niet?
Mevrouw Katblad keek even door het raam naar binnen en zag dat Cera ook inmiddels klaar zat voor de avondhap.
Wat nu, mevrouw Katblad? We laten toch niet drie redactiemedewerkers honger lijden omdat de jongste geen zin in eten heeft? En liever buiten blijft zooien?




Wel, toen Os tevoorschijn kwam en de twee vriendjes weer op pad leken te gaan, had mevrouw Katblad haar besluit genomen. Boez moest het maar uitzoeken; hij zou wel thuiskomen als hij honger kreeg, niet?
Wij zochten een extra lekker zakje Gourmet uit en spoedig daarna stonden T.T., Japekop en Cera te smullen.
Na een uurtje meldde Boez zich. Oscar zagen wij niet meer dus waarschijnlijk was ook hij binnen geroepen voor zijn diner. En als Os niet meer op straat is, vindt de Boez er ook niet veel meer aan, heh?
Mevrouw Katblad ging nog even naar het lichtkastje kijken, maar er kwam helemaal niemand bij haar op de bank. Ja, eigen schuld! Had ze maar niet de hele dag moeten wegblijven! Want zo gaan die dingen dus...

Geen opmerkingen: