Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 21 november 2010

Arrogant ventje zoekt ruzie

Omdat Oscar een snipperdag had genomen, gingen wij met alleen Cera en de Boez een rondje maken. Maar we kwamen niet zo heel ver, want reeds in de Kruidentuin kregen de twee ruzie. Het begon ermee dat Cera even in de zon wilde gaan rollen en dat de Boez het nodig vond bovenop haar te duiken. En hij was nogal hardpotig ook. Dat zijn vriendje dat af en toe van hem pikt, ach, zij zijn aan elkaar gewaagd. Maar een dame zo behandelen, dat doe je dus niet, heh? Cera werd dan ook een beetje boos om deze onverwachte, brute aanval.


Zij probeerde de Boez weg te duwen, maar het ventje week voor geen centimeter. Ook poogde Cera in zijn buik te bijten, vergeefs echter. De Boez had heel dominant een voorpoot op Cera's borst geplant en zo hield hij haar tegen de grond. Mevrouw Katblad voelde eveneens een beetje boosheid opborrelen. Ja, zij werd zelfs behoorlijk boos op de Boez, vond het erg irritant wat hij Cera aandeed en riep dat hij daar onmiddellijk mee moest stoppen. Alsof dat nou zou helpen, heh?





Maar Cera had geen hulp nodig, wist zich op te richten en schold de juniorreporter flink de vacht vol terwijl ze ondertussen probeerde hem te meppen. Boez kwam vervolgens ook overeind ("ik ben lekker groter dan jij") en liet een serie klappen op Cera neerdalen. Voor de zekerheid deed hij daarbij zijn ogen op kiertjes, want je weet maar nooit of zo'n damesnagel daar toevallig in terecht komt, heh?! Wij vonden zijn hele houding trouwens erg arrogant en neerbuigend.




Jawel hoor, Cera rolde weer om op haar rug en probeerde op die manier in de Boez te happen en hem goed te raken.
Het ging er behoorlijk fel aan toe; dat kunnen we u verzekeren. Was de Boez misschien in een slecht bui omdat zijn vriendje niet was komen opdagen en uitte hij zijn ongenoegen door Cera effe flink in elkaar te timmeren? Wij weten het niet maar het leek er wel op.






Maar toen, opeens, was het klaar. Wij geloofden het eerst niet (en Cera dus ook niet), maar de Boez ging plots op zijn achterste zitten en keek Cera aan met een blik van "stel je niet zo aan!" Ook weer zo arrogant en uit de hoogte dus.
Wel, uiteindelijk konden we dan toch nog een stukje gaan lopen, maar van de sfeer deugde helemaal niks. Cera bleef nog een hele tijd nerveus en de Boez gedroeg zich als een lastig kind, vandaar ook dat de fotograaf besloot om een zeer korte route te nemen. Nee, soms is de samenwerking van de reporters niet helemaal tops, maar we nemen aan dat dat bij elke krant wel eens voorkomt.

Geen opmerkingen: