Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 november 2010

Bel weer uit op ruzie

Toen wij kattengekrijs op straat hoorden, stuurden wij gelijk de fotograaf naar buiten om te kijken wat er nu weer aan de hand was.
Wel, wij zagen nog net hoe Bel de Franskat (Schrik van de Buurt) zich uit de poten maakte. Natuurlijk was hij uit geweest op een flinke ruzie of rel en ging er nu vandoor vanwege het verschijnen van de fotograaf, maar wie was zijn slachtoffer geweest? Wie had hij nu weer de stuipen op het lijf gejaagd?




We hadden twee kandidaten, Cera (boven) en Oscar (onder). Hoogst waarschijnlijk had Bel Cera achterna gezeten en was zij daarom in paniek bovenop de pergola geklommen. Maar zeker weten doen we dat niet. Want het kan natuurlijk ook zijn dat Bel Oscar achterna had gezeten, al zag de Os er minder gespannen uit dan Cera.
De vraag wie er zo gekrijst had was makkelijk te beantwoorden, want niemand heeft zo'n vreselijk stemgeluid als Bel de Franskat zelf, en wij twijfelden er niet aan of hij had zo zitten gillen. Maar de vraag over tegen wie hij zijn bek had opengetrokken kunnen wij helaas niet beantwoorden. En daarom moeten wij het helaas hierbij laten.

Geen opmerkingen: