Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 17 november 2010

Natte vlerken

Oscar hangt weer eens met zijn voorpoten in de waterkuip en het is geen gezicht. Tot zijn oksels in het water en met zijn borst hangend op de rand, en zo staat hij van het water te lebberen.
Op de één of andere manier smaakt het water vlakbij de rand hem blijkbaar niet, en dus probeert hij altijd zover mogelijk naar het midden van de kuip te komen.






Nog even wat dichterbij kijken. Heeft u ooit een haarfabriek er zo raar bij zien staan? Nou, wij niet. Tenminste, niet zo hangend in het water, dat bovendien inmiddels (na een paar koude nachten) ijskoud moet aanvoelen.
Wel, als u nu genoeg gezien heeft, gaan we snel weer bij het raam weg. Ja, want als Oscar ons ziet, zal hij naar binnen komen om ons te begroeten, en dat vinden wij niet zo'n goed idee als hij van die natte vlerken heeft. U kunt zich dat vast wel voorstellen, heh?

1 opmerking:

ina zei

Wat is het toch een bijzondere jongen! Volgens mij staat hij echt te genieten op de onderste foto.