Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 november 2010

Doen alsof

Mevrouw Troy had het vanochtend helemaal niet naar haar zin. Ze had namelijk haar neus buiten de deur gestoken en moest toen concluderen dat het typisch hondenweer was, dus zeker niet lekker voor dameskatten met delicate vacht. Teleurgesteld kwam ze toen de huiskamer in, liep eerst een paar rondjes over het toetsenbord (wat mevrouw Katblad weer niet zo geslaagd vond) en ging vervolgens midden op de tafel zitten om naar buiten te kunnen kijken. Toen ze het allemaal wel gezien had, ging ze terug naar bed.



En op het moment dat mevrouw Katblad net dacht rustig te kunnen gaan laptoppen, brak de hel boven los. Ze herkende de stembandjes van Japekoppie en de Boez, en dus was hoogstwaarschijnlijk onze jongste reporter de oudste aan het pesten. Ja, 't ventje kan zijn energie niet kwijt als hij niet naar buiten kan, al trekt hij af en toe wel nog een muis of beessie tevoorschijn maar die boeien hem niet zo lang heh? In elk geval kwam Japekop naar beneden gevlucht, en toen mevrouw Katblad even naar de keuken gingen, pikte hij haar stoel in. En deed toen alsof hij erg diep in slaap was, de boef! En mevrouw K. trapte erin. Of deed ook alsof. Kon ze lekker effe op de bank zitten zonder (al te veel) schuldgevoel!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij ligt er wel lief bij - zou ik ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen om hem weg te jagen.
Het is trouwens wel weer schootzit weer - Elrond is er niet van weg te slaan.

Annemieke zei

Hij ligt er wel lief bij - zou ik ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen om hem weg te jagen.
Het is trouwens wel weer schootzit weer - Elrond is er niet van weg te slaan.