Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 november 2010

Zin in pesten

Natuurlijk hadden wij beter naar mevrouw Troy moeten luisteren toen zij aangaf dat de inrichting van het Poezenloket niet deugde. Want het volgende gebeurde.
Wamy (zie foto) nam plaats op het nieuwe bankje en kon vanaf die plaats uitstekend ons kattenluikje in de gaten houden. Waarschijnlijk had hij niks anders te doen of zin in een paar pesterijtjes, wie zal het zeggen. In elk geval vond hij het leuk om onze reporters te pesten door ze een lel te geven zodra ze met hun kop door het luik kwamen. Zo had hij Japekop al een optater verkocht en lag te wachten op zijn volgende slachtoffer. Mevrouw Katblad kon het allemaal heel duidelijk door het raam waarnemen.

En toen Oscar vervolgens niets vermoedend naar buiten kwam, kreeg hij dus ook een paar meppen te verwerken.
Natuurlijk hebben wij Wamy duidelijk gemaakt dat een dergelijk gedrag bij de ingang (en uitgang) van de redactie niet gewenst is, waarna hij er vandoor ging. Daarna hebben wij op de punt van dit bankje onze rozemarijnplant neergezet, die groot en zwaar genoeg is en dus niet makkelijk te verschuiven. Hopelijk blijkt deze maatregel afdoende te zijn en worden onze haarfabrieken niet meer lastig gevallen bij hun kattenluik. Mevrouw Troy heeft echter nog steeds geen aanstalten gemaakt haar oude positie voor het raam weer in te nemen.
Overigens hebben wij vernomen dat Wamy de laatste tijd via de muizentuin pogingen doet het dakterras van Gizmo te bereiken. Hij is daarin gelukkig nog niet geslaagd.