Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 20 november 2010

Wat niet weet, wat niet deert

Mevrouw Katblad was maar eventjes weg, hooguit een kwartiertje ofzo, maar toen zij terugkwam trof zij twee boefjes aan op het aanrecht. Nee, wij weten niet wat zij daar deden, maar het is mogelijk dat de Boez zijn vriendje had meegenomen om op zoek te gaan naar het doosje met snoepies dat in het keukenkastje boven hen staat opgeborgen. Het is echter ook mogelijk dat beide schavuiten op zoek waren naar een restantje van het één of ander op het aanrecht, of dat zij gewoon aan het klooien waren omdat mevrouw Katblad toch niet thuis was. Ja inderdaad, als er niemand thuis is mag alles want dan word je toch niet gestraft. Want wat niet weet, wat niet deert, toch? Daarom dus.
Wel, de rekeltjes schrokken toch wel een beetje van de plotselinge thuiskomst van mevrouw Katblad, en toen zij hard NEE riep en GADERAF, sprongen ze toch maar snel op de keukenvloer, doch wel onder protest. Na contrôle van het aanrecht konden we vaststellen dat er geen schade was aangericht en er werd ook niets vermist. Nou, dat viel dan weer mee, heh? Yep.

5 opmerkingen:

ina zei

Tuig van de richel, dat is het!

de redactie zei

U slaat de spijker op zijn kop!

Inge zei

Wat een heerlijke boeven.....

Annemieke zei

Peuterfilosofie is het: als Mw Katblad zegt dat iets niet mag, dan mag dat alleen niet als Mw Katblad er is. Misschien toch maar een camera ophangen om te kijken wat de boeven nog meer uitspoken als ze alleen thuis zijn?

de redactie zei

Eigenlijk willen wij niet weten wat zij allemaal uitspoken. Maar een camera in de tuin van Iwan lijkt ons wel leuk. Had u er toevallig eentje over?