Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 25 november 2010

Een stalker...

Als wij onze ronde gaan maken met één of meerdere van onze reporters en Wamy is ook op straat of in de buurt, kun je er zeker van zijn dat de kleine boef ons langere tijd zal gaan volgen. Zo was hij al een poosje aan het klooien geweest bij ons Poezenloket en op de buitentafel, en toen de fotograaf naar de Kruidentuin ging met enkele reporters, sloop Wamy achter ons aan. Nee, hij liep niet met onze groep mee maar hield behoorlijk wat afstand, en dat deed hij om zijn kans af te wachten. Wat wij daarmee bedoelen? Wel, kijk maar mee met ons naar de volgende foto.

Wij komen dus altijd de Kruidentuin binnen en gaan dan om het centrum heen via de rechterkant, en lopen vervolgens linksom. Wamy weet dat blijkbaar en ging rechtsom. En halverwege (u ziet dat op de foto hierboven) klom hij op de paaltjes en ging ons daar opwachten. Dat doet hij om een verrassingsaanval te kunnen realiseren, en ook dit keer slaagde hij daar weer in. Want Os kwam niets vermoedend aan, en opeens dook Wamy vanaf de paaltjesrand bovenop hem. Helaas voor Wamy reageerde Os heel cool. Ja, Os deed wel zijn oren naar achteren en gaf zo te kennen dat hij niet geamuseerd was door Wamy's actie, maar verder bleef Os stokstijf zitten, kneep zijn ogen tot spleetjes en wachtte zo rustig af. Wamy had ander gedrag van de Os verwacht, en dus viel het hem erg tegen dat zijn "slachtoffer" niet van streek of in paniek raakte. Ja, wat nou heh, Wamy? Wel, Wamy wist het effe niet meer en deed alsof hij plots erg belangrijke zaken had af te wikkelen, een eindje verderop. Later kwamen wij hem onderweg nog een paar keer tegen. Wij denken dat Wamy een stalker is.....

2 opmerkingen:

Hans zei

Ik doe hier een voorspelling. Wamy is geen stalker. Hij is zijn grenzen aan het afbakenen. Straks is het niet meer Simon and Garfunkel, Maar Crosby, Stills and Nash. Ben benieuwd wie Neil Young wortt (maar dat moet een chagrijn zijn!)

Annemieke zei

Mini?
Die kijkt chagrijnig genoeg...