Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 8 november 2010

Kleine samenscholing

Nadat mevrouw Katblad een paar rondjes om het centrum van de Kruidentuin had gelopen en op het punt stond de Parallelstraat in te gaan, kwam er opeens van alles uit te struiken tevoorschijn. We wisten al dat de Boez zich verscholen had gehouden (u ziet hem op de foto in het midden), maar dat ook Wamy (links) en Mini (rechts) aanwezig waren, dat hadden wij nog niet opgemerkt. Nu moeten we er wel bij vertellen dat het struikgewas op sommige plekken zo dicht is dat je een verstopte haarfabriek alleen maar kunt opmerken als hij/zij toevallig zijn staart vergat naar beneden te doen, en de enige die af en toe zo'n vergissing begaat is Oscar, maar die was niet aanwezig. Maar goed, het lijkt op bijgaande foto alsof het hier een kleine ruzie betreft, namelijk de twee jongens (achter) tegen het meisje (Mini), want Mini zwaait zeer geïrriteerd met haar staart terwijl de ventjes haar brutaal nakijken. Wat was hier aan de hand?

Wel, daar kunnen wij natuurlijk naar raden maar doen dat niet. We zagen dat Mini zich omkeerde, want helemaal weglopen is natuurlijk een zwaktebod, heh? De Boez had allang weer wat anders gezien (iets belangrijks waarschijnlijk), want hij verliet het strijdtoneel. Wamy's aandacht was trouwens ook opeens op iets anders gevestigd, en zo kwam het dat Mini opeens door beiden werd genegeerd.




Zij (Mini) besloot toen maar onder een struik te gaan zitten, maar wel zo dat zij nog uitzicht behield op een flink stuk van de Kruidentuin zodat, als er iets spannends zou plaatsvinden, ze daar in elk geval niks van zou hoeven te missen.
Wel, zo was zij tevens een makkelijke prooi voor de fotograaf, die in snel tempo een mooie serie foto's van het dametje maakte.






Vergissen wij ons nu of is die immer aanwezige boosheid in Mini's trekken een beetje verdwenen? Ja, haar oogjes staan minder vijandig dan bij onze vorige ontmoeting en bovendien laat zij de fotograaf er lustig op los knippen zonder enige vorm van protest!
Nou, de wonderen zijn de wereld blijkbaar nog niet uit. Of zou zij geestverruimende middelen slikken misschien?















Ondertussen hield Mini natuurlijk wel de tuin erg goed in de gaten. De Boez was verderop aan het scharrelen en Wamy zagen wij niet meer. Even later zou Mini uit haar schuilplekje komen en rond een bankje gaan snuffelen, maar de aandacht van de fotograaf werd toen getrokken door een andere haarfabriek. Wie dat was? Dat leest u later in het volgende bericht (hierboven dus heh?). Ja, want nu gaat mevrouw Katblad eerst even koffiedrinken en Oscar een aaibeurt geven; hij kwam net bij ons binnenstappen en is zeer behoeftig! Vandaar dus...

3 opmerkingen:

ina zei

Flink van de Boez om de plaats van zijn trauma op te zoeken. Zo kom je er wel overheen, Boez!

Annemieke zei

Ik blijf fan van Mini - hoe ze ook kijkt.

de hoofdredacteur zei

Ja, wij zijn ook grote fans van Mini. Zij doet ons denken aan mevrouw Troy in haar jonge jaren....