Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 november 2010

Oponthoud in de Parallelstraat

We waren met de jongste 3 reporters een rondje aan het maken, maar in de Parallelstraat hield de hele stoet opeens halt. Oscar (die voorop liep) had namelijk een vliegebeest gezien en had daar plannen mee, en dat betekent dat iedereen afstand moest houden om hem rustig zijn gang te kunnen laten gaan. De fotograaf snapte dat gelukkig, maar ook de Boez en Cera gunden de Os alle tijd en ruimte, en bleven dus naast de fotograaf wachten tot Os zijn ding had gedaan.
Wel, het vliegebeest had Os natuurlijk allang gezien. Os hoopte nog dat het beest verlamd van schrik (bij het zien van zo'n grote, stoere jager) zou blijven zitten, maar dat ging mooi niet door. Nee, voordat Os zelfs maar overeind was gekomen om een sprintje in te zetten, was de vogel alweer gevlogen en stond hij met lege poten en bek.
Maar gelukkig werd er niet lang getreurd om deze zoveelste misser en gingen de drie reporters weer aan het werk. Misschien leest u daar later nog meer over, heh?

1 opmerking:

katja zei

Hihi, wat ziet Oscar er grappig uit zo op de loer liggend...valt ook helemaaaaal niet op zo, hè ?