Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 17 november 2010

Ook zonder opvolging Bel draait de wereld door

In de Hoftuin ontmoetten wij Bel de Franskat, vroegen hem wat hij daar deed maar hij weigerde ons te antwoorden. Waarom zat hij daar dan, heh? Toch niet om z'n zegeningen te tellen of zoiets? Nee, vast niet, want hij zat om een hoekje te loeren en dat doe je natuurlijk omdat dat ergens goed voor is en zin heeft. En daar zijn oogjes op "stout" stonden, keken wij maar eens even goed in het rond wat de oorzaak daarvan kon zijn, of de reden eigenlijk.




Aha, Harremans voor een raam! Nu werd het ons iets duidelijker, want Har zat op zijn beurt in de richting van de Schrik van de Buurt te loeren en zijn broer Panda zat wat meer achterin de kamer bovenop de leuning van de bank (u kunt dat nog net op de foto zien).
Had de Schrik (Bel dus) Har zitten pesten of uitdagen? En waarom zat Panda daar verschrikt bovenop die leuning? Wij draaiden ons weer om naar de Franskat.



Maar die deed alsof hij de onschuld zelve was. De fotograaf bleef nog even rondhangen, maar er gebeurde verder helemaal niets.

Wel, zoals wij u al eerder bericht hebben, zal de Franskat ons dus in januari gaan verlaten; zijn mensen (en dus ook hij) gaan verhuizen.
Wij wachten nu nog steeds op een aanwijzing met betrekking tot de opvolging van Bel, maar hebben nog niets kunnen vaststellen wat ons een beetje in de richting wijst van de nieuwe Schrik van de Buurt.
Wij moeten u nog echter wel vertellen dat wij Wamy gisteren op bezoek hadden, en dat hij erin slaagde om 4 van onze reporters behoorlijk dwars te zitten door hen te bespringen en te meppen. Maar onze reporters waren niet erg onder de indruk daarvan, behalve mevrouw Troy dan, want zij raakte enorm geïrriteerd door de vrijpostigheid van de kleine grijze opdonder en verruilde onze buitentafel voor de binnentafel. Wij hadden graag mevrouw Katblad nog naar haar mening gevraagd, maar zoals u in één van onze vorige artikelen heeft kunnen lezen, heeft zij de redactie verlaten omdat zij zou zijn ontslagen. De hoofdredacteur heeft ondertussen toegegeven te snel en te fel gereageerd te hebben en dat de gewraakte foto (achteraf gezien) helemaal niet zo schokkend is en alleen maar een beter beeld geeft van het gedrag van onze Verkenner A; iets waarvoor het Katblad nu net is bedoeld. Dus mocht mevrouw K dit lezen: mevrouw, onze haarfabrieken missen u en koffiemachine hapert een beetje, dus wilt u zich weer melden aub? Dan vergeten we wat er is gebeurd, stellen vast dat de wereld gewoon doordraait en hebben we het er niet meer over, oké?

1 opmerking:

Annemieke zei

Misschien alvast een bakje koffie klaarzetten voor Mw Katblad? Of een wijntje? Daar komt ze vast wel op af.