Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 november 2010

De terreur van Japekoppie

Zo? Wat doet dat fietssleuteltje van mevrouw Katblad daar op de grond? Wel, wij zullen het u uitleggen.
Eerst lag dat sleuteltje gewoon op tafel, omdat mevrouw nog even weg moest met de fiets. Ze had het dus alvast klaargelegd. Maar het was dus wel tegen half vijf, en dientengevolge hadden wij te maken met een zeer onrustige Japekop.






Hij vond namelijk dat het zo dichtbij etenstijd was, dat er geen sprake meer kon zijn van een fietstochtje van mevrouw Katblad, hoe kort en snel dan ook. Vandaar dat hij het sleuteltje van de tafel had gegooid en vervolgens druk bezig was mevrouw K. dwars te zitten op alle manieren die hij kon verzinnen. Zo liep hij al een aantal keren om de laptop heen te mekkeren, en trok de aandacht door van alles van zijn plaats te schuiven en onrust te zaaien. En dat terwijl het diner pas om 6 uur geserveerd wordt en er in geval van nood altijd brokjes te scoren zijn. Het ging dus helemaal nergens over.


Japekop echter is de laatste tijd een beetje recalcitrant. Dus nadat hij het fietssleuteltje van de tafel had gemieterd en er geen reactie van mevrouw Katblad was gekomen, gooide hij haar bril erachter aan. Ja, gewoon dus van de tafel af op de grond heh?
Wel, mevrouw K. was daar niet blij mee en liet zich ook niet chanteren door meneertje Verkenner A. U moet namelijk weten dat hij (Japekop) ook de laatste tijd weer heel vroeg in de ochtend (ook rond een uur of vijf) de bril van mevrouw K. van het nachtkastje plukt met de bedoeling deze mee te nemen naar de trap, en 'm dan vanaf helemaal boven naar helemaal beneden te laten stuiteren, opdat mevrouw K. het bed uitkomt om haar bril te redden en dan maar gelijk het ontbijt te serveren. Wel, daar trappen wij dus niet in maar prettig is het niet. En zeer ongewenst is het wel. Wij geven echter niet toe aan dit soort terreuracties. Vandaar dat mevrouw Katblad toch nog even wegging op de fiets, en Japekoppie moest wachten op zijn diner tot 18.00 uur. Het moet verdorie toch niet gekker worden, heh?

3 opmerkingen:

Hans zei

Wat is Japekoppie tolerant! Die van mij lopen OVER het toetsenbord in plaats van er langs.

Mevrouw Katblad zei

Bijten zij ook in uw arm? En heeft u ook al eens uw bril of horloge onderaan de trap gevonden? Hoezo tolerant???

Annemieke zei

Misschien uw bril IN een kastje opslaan? Onze katten zijn net zo erg trouwens...