Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 28 november 2010

Houdt de kattenklimtouwen vrij!

Cera ging, toen de fotograaf met haar een rondje liep, de reddingstouwen (zie katuitdegracht, link in linkerkolom van onze krant) even controleren. En zij kwam tot de ontdekking dat er langs de lege kade geen touw in het water hing. Wat nu? Stel dat er een haarfabriek te water raakt op die plek en er niet meer uit kan klimmen? Het touw kon natuurlijk niet weg zijn, dus we keken op de verkeerde plek. En ja hoor, iets verderop hing de dikke kabel nog netjes op zijn plek, alleen (en helaas) lag er een bootje tegenaan. Dus heeft de kabel op deze manier geen functie meer, heh? Tenminste, niet meer voor te water geraakte haarfabrieken. Wij zullen moeten proberen de eigenaar van het bootje te achterhalen.


Hier poeseert Cera voor het bootje dat tegen de kabel van "katuitdegracht" aangemeerd ligt. Herkent u het of bent u misschien de eigenaar? Neem even contact met ons (de redactie) op! Het betreffende touw hangt juist op die plek omdat daar al enkele keren (o.a. onze Japekop) spartelende katten in de gracht lagen...
Mocht u denken dat het "vrijhouden" van de reddingskabels toch niet zo belangrijk is, in deze gracht verdronk niet zo lang geleden nog (net voordat de touwen daar opgehangen waren) een geliefde kat omdat hij de hoge kade niet kon opklimmen! En ondertussen zijn elders in de stad al vele haarfabrieken gered van de verdrinkingsdood doordat zij langs een dergelijke touwconstructie terug op de kant konden klauteren.

Geen opmerkingen: