Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 november 2010

In de eerste plaats een jager....

Toen mevrouw Katblad terugkwam van een bezoekje aan de Hoftuin, zat Cera haar op te wachten op de pergola. Ze wilde graag weer eens po(e)seren voor de fotograaf, want ze vindt dat ze te weinig wordt gefotografeerd en er niet voldoende aandacht aan haar wordt besteed. Zij is immers het topmodel van het Katblad, en ondertussen loopt de fotograaf alleen maar achter die jonge reporters aan, heh? En een beetje nieuws verzamelen lukt toch niet, dus hoog tijd voor een mooie reportage van ons modelletje. Als opvulling en bij gebrek aan nieuws, dus.


Wel, we kunnen niet anders zeggen dan dat Cera prachtig po(e)seerde voor ons. Ze bleef rustig zitten en draaide haar kopje mooi alle kanten uit. Ze deed wel niet precies wat de fotograaf haar vroeg, maar daar is zij poes voor, altijd even eigenwijs en ongehoorzaam. Geeft allemaal niks want dat hebben wij al lang geleden geaccepteerd. En bovendien mag een topmodel best zo haar eigen willetje hebben, heh? Want daar komen vaak de mooiste foto's van.












Zoals deze dus! Ja, want de koolmeesjes zijn weer volop aanwezig in de Katbladstraat, en heel goed te zien omdat de bomen nu helemaal kaal zijn. Ach Cera, wat heb je toch mooie tandjes. Voor zover wij kunnen zien helemaal geen gaatjes en vooral je hoektandjes zijn nog in uitstekende conditie! Dat komt zeker door het muizen eten? Ja, want Cera snoept dus niet. Of zelden dan. Zij is niet zo dol op snoepies, hoeft ook geen fliebertjes kaas etc., maar een enkel kattensnoepstaafje op zijn tijd gaat er wel in. Laatst vond zij nog een halve onder het vloerkleed (waarschijnlijk daar verstopt door de Boez) en die ging er met graagte in. Cera, kun je nu weer alsjeblieft in een andere houding gaan zitten? Nee dus, want de meesjes zitten daar nog. Nou, dan wachten we toch even tot ze weg zijn gevlogen?

Ah, heel mooi. Zo kunnen we ook goed al die verschillende kleurtjes in je snuitje zien. Ja, moeder natuur is je gunstig gezind geweest want je kopje is mooi geschilderd, met fijne kwast en precieze streken. Hadden we zelf niet beter gekund, nee.
Wel, de fotograaf maakte nog wat foto's en Cera bleef nog een hele tijd daar bovenop zitten wachten tot de meesjes weer terugkwamen. Want al ben je dan topmodel, in de eerste plaats ben je een kleine jager die graag achter de vliegebeestjes aanzit, heh? Zo is het maar net.

3 opmerkingen:

ina zei

Ze is echt prachtig!

Mevrouw Katblad zei

Dank u....

katja zei

Ja prachtig inderdaad ! En ook prachtige foto's ! Ook mooi die nieuwe opmaak van de pagina trouwens.