Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 november 2010

Hondsbrutaal en lastig...

Als Oscar een dagje niet op komt dagen, kan de Boez vreselijk vervelend worden. Hij kan dan blijkbaar zijn energie niet goed kwijt (gebrek aan stoeien), wordt chagrijnig maar vooral ook errugh stout.... Op de foto lijkt hij heel zoet op het randje te zitten, maar wij kunnen u vertellen dat hij vlak daarvoor er bijna in geslaagd was een plant op de sofa te gooien (mevrouw K. kon 'm nog net opvangen), en na deze foto zou hij weer een poging daartoe wagen, ondanks onze vermaningen. Aandacht trekken? Dat is heel goed mogelijk, ja.




Vervolgens sprong hij op het aanrecht om daar te gaan klooien, iets wat wij ook niet willen hebben. En dus riepen wij "GADERAF", iets wat al onze haarfabrieken begrijpen maar de Boez dus niet. Of eigenlijk, hij begreep het best maar mauwde ons een hondsbrutaal NEE! toe. Ja, als mevrouw Katblad een camera in haar handen houdt, kan ze toch niks beginnen, heh? Addergebroed is het!





Dus liep hij zelfs over de kookplaat heen, en dat moet je vooral doen als je daar een zeker iemand boos mee wilt maken!
Ja, wij lieten hem even zijn gang gaan, dat klopt, maar dat was alleen maar om u een keer te kunnen laten zien hoe vreselijk de Boez zich soms gedraagt als hij zich verveelt. Vandaar dus.






En zo liep hij dwars door de gootsteen naar de koelkast toe, waar hij overigens nooit iets uit krijgt aangeboden. Maar het was hem ook niet om lekkers te doen, hij wilde gewoon klooien en de lastpost zijn. Ja, want negatieve aandacht is ook aandacht heh? Ook haarfabrieken zijn daarvan op de hoogte, en de Boez al helemaal.
Zo stuk tuig! Kom er nu maar eens af; we hebben het wel gezien zo.
En ja hoor, Boez sprong eindelijk van het aanrecht af.



Om vervolgens door te gaan met stoute dingen, zoals het klooien met de vuilniszak. Inderdaad, die hoort daar niet en het is dus op deze manier vragen om moeilijkheden, maar dan nog.
Wat later zou de Boez zijn energie steken in het pesten van mevrouw Troy. Zij zat niets vermoedend op de redactietafel (binnen) toen onze jongste reporter van onder af (dus uit het zicht) naar haar mepte, iets wat zij niet zo erg kon waarderen (zwak uitgedrukt). Het geklooi ging nog heel lang door, zelfs tot diep in de nacht en tot onder het dekbed. Wij hebben het ettertje nog net niet de trap af gesmeten, maar het scheelde niet veel.
Op dit moment is de Boez weer lief. Ja, want hij speelt lekker buiten met de Os. Maar waarom is mevrouw Katblad dan niet blij? Oh, de krant niet bezorgd?! Ja, dat is inderdaad iets waar je niet blij van wordt!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Boezje stout!

de redactie zei

Zo is het maar net! Helemaal mee eens....

Hans zei

Ik heb een van mijn schurken eens van het fornuis moeten slaan. Er stonden al twee pitten aan! Maar gelukkig, dat heeft ze wel geweten. Ze schrok niet zo van mijn klap, maar wel van de verbrande haren, het was eens maar nooit weer!