Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 16 november 2010

Tijger in actie...

Nee, dit is geen boom om in te klimmen. Veel te veel dunne takken en bijna geen stevige stammen. Maar toch zat opeens onze jongste reporter erin en dat kwam door de aanwezigheid van een hele groep vliegebeestjes. Ja, van die gevederden die van die leuke deuntjes kennen en van die mooie geel-groene vlekjes hebben. En de Boez dacht in een bui van jeugdige overmoed dat hij er wel één kon vangen.





Maar dat viel hem dus vies tegen. Het weer naar beneden afdalen trouwens ook, maar dat kunt u wel zien op de foto. Het is overigens de boom van Rooie Gijs waar de Boez zich in heeft gewaagd. Niet dat wij de Rooie van "Hof is Vol" wel eens op één van de takken hebben zien zitten, maar de boom staat nu eenmaal voor zijn huis dus kun je wel stellen dat de boom daarbij hoort en dus bij R. Gijs.
Wel, het duurde even voordat Boez zonder vachtscheuren op de grond stond. Maar blijkbaar was hij nog niet klaar met zijn vogeltjesjacht.







Nee, want hij ging zich verstoppen op een plekje vanwaar hij de boom erg goed in de gaten kon houden, en dus ook de gevederde bezoekers daarvan. Echter, ze kwamen niet terug. Dat komt er van als je zo weinig subtiel bent als hij, maar dat moet hij zelf nog ontdekken.







Wij gingen even naast de Boez' schuilplek staan om op die manier aan de weet te komen naar welk punt hij nu precies zat te staren, en dat bleek dus het pindanetje (gek woord heh?) te zijn, dat er nu wel erg verlaten bij hing.
Wel, de fotograaf zag daarom ook niet het nut in van daar ook te blijven op die plek; de meesjes hadden heus wel opgemerkt dat de kleine tijger nog in de jachthouding (ahum) lag en zouden pas terugkeren als hij uit de tuin was verdwenen. Wij namen dus afscheid van de Boez en jawel, binnen 5 minuten was hij alweer in de Katbladstraat! Weinig geduld, heh?

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Maar goed voor de vogeltjes/vliegbeestjes dat Boez geen geduld heeft.

ina zei

Boez is inderdaad gebiologeerd door vogeltjes. Hij zit regelmatig in Iwans boom. Soms rent hij over de takken heen en weer. Helaas kunnen wij daar geen foto van maken, als wij eindelijk het fototoestel in de aanslag hebben is de Boez alweer verdwenen.

de redactie zei

Wat jammer dat wij dat niet kunnen zien.... Hij is wel brutaal heh? Dat hij helemaal naar uw tuin toekomt en daar uw boom gebruikt! Pikt Igor dat eigenlijk wel?

ina zei

Igor vindt het allemaal best, hij heeft meer de houding van "Hoe meer zielen..."