Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 november 2010

Chaos in de Hoftuin

Harremans had het niet best toen wij hem in de Hoftuin zagen zitten. Dat kwam doordat er verschillende "vreemdelingen" in zijn tuin rondstruinden en hij dus de contrôle niet meer had. Ze zaten allemaal in één bepaalde hoek van de tuin en dat betekende dat ze niet door hem (Har) aangevallen konden worden. Nee, want je valt niet een andere haarfabriek aan als hij/zij te midden van anderen verkeert, dat is veel te link. Het groepje moest dus eerst uit elkaar voordat Harremans aan zijn "uitzettingsactiviteiten" kon gaan beginnen. Dus zat Har daarop te wachten en had hij het niet best.


Eén van de aanwezige vreemdelingen was Oscar, en hij had helemaal niet in de gaten dat hij werd bekeken door Harremans. Dat kwam doordat hij uit de richting van de trap (naast de west-poort) was gekomen en zo op weg was naar de oost-poort, toen hij besloot nog even wat te gaan snuffelen. En daar Har, zeg maar, in zuidelijk gebied had gezeten en aan het oog onttrokken was geweest door allerlei struikgewas, had Os hem dus niet gezien. (Kunt u het nog volgen? Nou, wij wel.)
De andere aanwezige was de Boez, die wél had gezien dat Har aanwezig was en veiligheidshalve al wat dichter naar de Poort was toegegaan.

Maar Har zag nog een nummer drie (zelf was hij nummer 4 trouwens, anders is het helemaal niet meer te begrijpen voor u, heh?). Die nummer 3 had zich verstopt gehouden, zag wel de Boez en Oscar rondscharrelen (sloop zelfs naar hen toe) maar had op zijn beurt Harremans weer niet gezien. Ja, het wordt steeds moeilijker, maar gelukkig hebben we nu met slechts 4 haarfabrieken te maken en we zullen er niet nog één opvoeren, anders wordt het allemaal te ingewikkeld heh? Bovendien waren er niet meer, dus dat komt mooi uit. Maar wie was dan die nummer 3?


Aha, Wamy dus! Die kleine opdonder komen we steeds overal tegen; hij kent geen grenzen blijkbaar en beschouwt de hele Katbladbuurt als één groot territorium waar hij lekker zijn gang kan gaan.
Goed, nog even voor de duidelijkheid: nummer 4 was dus Har...... ach, laat die nummers maar zitten ook. We gebruiken de namen wel, dan raken we niet in de war.
Har had dus IEDEREEN in de gaten, want hij woont daar, het is zijn tuin en derhalve is het zijn taak om iedereen te zien. De Boez was met Oscar op stap, had Har allang zien zitten maar Wamy zat verstopt dus had hij die nog niet gezien. Oscar was met de Boez op stap, wist dus dat die er was maar had Har en Wamy allebei nog niet ontdekt. Wamy had de Boez en Oscar zien aankomen maar wist niet dat Harremans naar hem zat te loeren. Zullen we het nog even herhalen?

Tjongejonge mevrouw Katblad. Dit gaat toch helemaal nergens meer over! Schiet nou eens op met het verhaal!


Wel, Harremans besloot eerst maar eens Wamy aan te gaan pakken, want die zat het dichtst bij hem. Dus hij nam een aanloop, en net voordat hij over de rhododendron wilde springen, ging Wamy zowaar op de vlucht. Ja, Wamy ging op de vlucht voor Harremans! Vraag ons niet waarom, wij hadden dat ook niet verwacht maar het gebeurde dus wel. Ja, neem dat nu gerust maar van ons aan!




Maar toen Har in actie was gekomen, had ook de Boez de poten genomen; hij was de Poort in gevlucht en was daar gaan zitten om te wachten op wat er verder zou gaan gebeuren. Wel, dat was de aanstormende Wamy dus, die opeens zijn weg versperd zag door onze jongste reporter. Tja, wat nou?
Wamy durfde er niet langs! Moet dat dan de nieuwe Schrik van de Buurt worden? HIJ DURFDE ER NIET LANGS!!!




Harremans, die de achtervolging had ingezet, wist het ook effe niet meer. Ook geen held trouwens, want hij verschool zich achter de benen van de fotograaf, die dus maar snel een foto maakte van de wijfelende Har.









Maar goed, er gebeurde dus vervolgens een hele poos helemaal niks. Boez ging niet opzij, dat was duidelijk, en Wamy bleef daar een beetje nerveus zitten in die Poort - hij kon niet voor- of achteruit.
De fotograaf trouwens wist ook niet goed wat te doen in deze situatie. En mevrouw Katblad werd erg ongeduldig, want het was koffietijd en dan weet je het wel. En zo gebeurde het dat zij alles verpeste. En daarmee bedoelen wij dat zij de zaak forceerde en dus de natuur niet zijn gang liet gaan. Eén stap deed zij vooruit, maar dat was precies een stap teveel.


Want die stap bracht de haarfabrieken in verwarring. De Boez sprong op, zou nooit zomaar de Os in de steek laten, dus hij vloog langs Wamy heen de Hoftuin weer in. Harremans schrok van de aanstormende Boez en draafde naar een eind verderop.
En op de foto ziet u hoe Wamy, toen de Boez langs hem was gegaan, zich uit de poten maakte en de Poort uit rende.
En Oscar?
Wel, hij had al die tijd gewoon in de tuin op zijn achterste gezeten en gewacht tot het één en ander opgelost werd. En toen dat inderdaad het geval was, huppelde hij samen met de Boez de Poort door naar de Katbladstraat. Mevrouw Katblad volgde hen snel. Ja, vanwege die koffie heh? En zo bleef Harremans alleen achter in zijn tuin. Wij kunnen u helaas niet vertellen niet in watvoor staat.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wamy had duidelijk zijn dag niet...Of durft hij alleen vrouwen te terroriseren?

de hoofdredacteur zei

Moeilijke vraag mevrouw Annemiek. Wij zullen de zaak nader onderzoeken.