Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 15 november 2010

Zelf een mens uitgekozen...

Zoe zat weer eens voor haar raam toen mevrouw Katblad langs liep. Dit fraaie lapjespoesje woont daar (in Cera's oude huis) alweer een half jaar maar heeft nog steeds enige moeite met acclimatiseren. Ja, want Zoe komt uit Turijn (Italië), en daar woonde ze in een flat, dus daar was alles anders.
Haar mens vertelde ons dat Zoe op de leeftijd van tien maanden oud zomaar opeens bij haar in de huiskamer zat, nooit eerder gezien en dat dan ook nog op 6 hoog! Het lapje was via het balkonraam binnen gekomen, maar had daarvoor wel een heel trappenhuis en een aantal andere balkonnen moeten nemen om daar te komen! Je zou dus kunnen denken dat Zoe haar mens doelbewust heeft uitgekozen (het was midden in de zomer en er stonden vele ramen - ook bij andere flats - open, ze had dus ook een ander raam kunnen kiezen of zelfs een andere verdieping....).
Wel, Zoe bleek niet als vermist opgegeven en ook werd er niet op posters met haar afbeelding gereageerd, dus wat kon het mens anders dan deze poes in huis nemen, heh? Het arme lapje werd door haar nieuwe mens eerst helemaal "opgelapt" zeg maar, en natuurlijk kregen mens en poes een band, want zo gaat dat meestal. En toen mens naar ons koude kikkerland verhuisde, ging Zoe natuurlijk met haar mee, dat spreekt vanzelf. Zoe is (vermoedelijk) in september 4 jaar geworden, en verstaat Italiaans, Engels en Nederlands. Je zou nu niet meer zeggen dat zij eens een buiten-de-deur-gezette poes was en in slechte conditie. Nee, Zoe ziet er puik uit en we zijn er trots op dat ze bij ons in de straat woont! Ze is nog wat schuw, maar dat is ze altijd wel een beetje geweest en dus denken we niet dat dat nog zal veranderen.
Wel een mooi verhaal, vindt u ook niet?

5 opmerkingen:

Greet zei

Fijn, dat Zoe zo'n goed mens uitgezocht heeft.

ina zei

Een slimme meid, die Zoe.

Hans zei

Zo Zoe,

Ik ben jaloers op je mens!Het zal je maar gebeuren dat je wordt uitgekozen door zo een Prachykat!

de redactie zei

Ja, zeker een prachtkat!

Annemieke zei

Zoe is heel mooi! En ze heeft zo te zien ook een goed mens uitgekozen.