Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 29 november 2010

Verrassing in de Hoftuin

Mevrouw Katblad moest even in het Hof zijn, en daar Oscar had gezien dat ze daar heen ging, was hij haar gevolgd. Ja, Os is altijd in voor een wandelingetje, ook als hij daar niet voor was uitgenodigd, en zo komt het vaak voor dat hij achter ons aanloopt terwijl we alleen maar een boodschap gingen doen; dan staat Os ons op de hoek van de straat teleurgesteld na te kijken. En mooi dat je je daar nog schuldig over voelt ook!
Maar goed, nu hadden we de camera bij ons en dat was een goede inval geweest. Want, we zouden verrast worden en konden dat vastleggen! Ja, wacht u maar even af, alles op zijn tijd, heh?

Oscar ging de tuin uitgebreid verkennen. Op de plek waar hij nu (op de foto) rondscharrelt, groeit een Kiwiplant tegen de muur en die plant had een beetje last van de vrieskou. Of eigenlijk gewoon een natuurlijke gang van zaken, want de bevroren bladeren vielen één voor één naar beneden en dat vond Oscar erg curieus; dit verschijnsel moest in elk geval goed worden onderzocht door hem.
En daar had hij het zo druk mee, dat hij iets niet in de gaten had.



Achter hem was namelijk opeens een vreemde zwarte kat verschenen. Een vreemde, jawel, want het was zeker niet Bobo uit de Katbladstraat (die gaat nooit zover van huis) en Gizmo kon het ook niet zijn; zij kent Os en zou met hem willen spelen, en bovendien was zij (de laatste keer dat wij haar zagen) ranker dan dit exemplaar.
Wij hadden al een keer van het mens van Giz vernomen dat er ergens nog een zwarte kat moest wonen - zij had hem/haar al een paar keer zien rondscharrelen in de buurt van de Muizentuin. Wel, dan moest dit dezelfde wezen, want wij verwachten niet dat er opeens een explosie is geweest van nieuwe, zwarte haarfabrieken in de Katbladbuurt! Maar goed, al werd deze al meer gezien, 't blijft een vreemde zolang wij niet weten waar hij/zij woont of hoe hij/zij heet.

Nee, we mochten deze zwarte niet benaderen, want bij elke stap van ons vooruit, deed hij/zij er één of meer achteruit.
Oscar had trouwens totaal geen belangstelling voor deze vreemde, en negeerde 't beestje compleet. De vallende kiwi-bladeren hadden voorrang. De zwarte had bovendien het lef niet om Os van dichtbij te bekijken of te besnuffelen, dus we hebben het hier over een schuw typetje.




Als het nu zomer was geweest, waren wij deze zwarte vast en zeker gevolgd om zo te weten te komen waar hij/zij vandaan komt. Maar we vonden het te koud. Jazeker, we hebben niet ALLES over voor het Katblad, maar natuurlijk komt er vast nog een moment dat we wat meer gelegenheid hebben en het niet meer vriest; alles op zijn tijd, heh? En tijdens het werken aan dit artikeltje, zagen we de zwarte weer aan de overkant van de straat lopen, en dat zal vast nog wel vaker gebeuren.
Maar misschien dat iemand uit de Katbladbuurt deze vreemde, zwarte haarfabriek herkent? Wij horen het graag! En wachten vol spanning af....

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik dacht even dat het Caja was, maar die is kleiner...en niet mannelijk

de fotograaf zei

En komt volgens ons nooit helemaal op het Zooiplein, toch? Want daar zagen wij deze zwarte namelijk ook al!

Anoniem zei

Ze lijkt toch wel verdomd veel op mijn Giz.... Die andere zwarte die ik een paar weken geleden voor mijn huis zag, had een dunnere staart. Als je deze poes nog eens ziet en je weet niet of het Gizmo is, roep dan "snoepje?". Als ze hier enthousiast op reageert, is de kans groot dat het daadwerkelijk de Giz is.

Marit

Mevrouw Katblad zei

Wij zullen datgene roepen wat u voorstelt. Maar misschien ook een goed idee om een rood strikje om haar staart te doen? Of een rood verfstreepje op haar voorhoofd?