Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 november 2010

Claustrofobie in de Hoftuin

Cera heeft, denken wij, een beetje last van claustrofobie. Ja, dat klinkt een beetje raar, want we weten allemaal dat haarfabrieken juist heel graag krappe ruimtes opzoeken (lege dozen, kasten), en dat geldt ook voor Cera, maar dan alleen als ze binnen in huis is. Wanneer zij echter buiten rondloopt en in de Hoftuim terecht komt, voelt ze zich erg bedreigd en niet veilig.
Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de vluchtwegen (beiden Poorten) zomaar afgesloten kunnen worden door één van de leden van de partij "Hof is Vol", en dan zit je maar mooi in de val.

En daarom zit ze dan ook, als ze in de Hoftuin is omdat de fotograaf daar heen ging, constant heel onrustig om zich heen te kijken. Op deze foto houdt ze de oost-poort (die naar de Katbladstraat leidt) in de gaten. Deze Poort is het belangrijkst, want daardoor loopt de weg naar huis. De ervaring heeft haar geleerd dat, als er daar op dat pad een pestkop verschijnt, ze behoorlijk in de problemen is.





Maar ook de oost-poort (komt uit in Iwan's straat) moet in de smiezen gehouden worden, want komt een pestkop via die weg naar binnen, moet je natuurlijk direct vluchten door de west-poort, heh? En als er van beide kanten zo'n Hof is Vol figuur komt, ben je de klos.
Ja, dat is wel eens voorgevallen. Dat er van beide kanten gevaar dreigde dus. En dan kan de fotograaf ook niks uitrichten, dus ben je op je eigen inventiviteit aangewezen. Zo kreeg Cera al vaker klappen en liep zij beschadigingen op.
Kortom, Cera lijdt aan claustro, maar dan alleen in de Hoftuin. Des te moediger van haar dat ze zich toch met de fotograaf of mevrouw Katblad in diezelfde tuin waagt. Ja, Cera is een dappere meid. Maar dat wist u natuurlijk al...

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Ze zit wel weer mooi te poeseren. En ik weet niet of dit nou claustrofobie is of gezond verstand?

de redactie zei

Beide dan maar?

Hans zei

Het lijt mij eerder pleinvrees.
Maar mooi poeseren is het wel!

Mevrouw Katblad zei

Dat ze zo dapper is! Daar gaat het om! Toch???