Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 29 november 2010

Twee lastposten

Oscar kwam al heel vroeg in de ochtend bij ons op bezoek. Natuurlijk was hij vooral gekomen om ons te begroeten en zijn vriendje te zien, maar uiteraard wilde hij eerst alle voerbakjes controleren op restanten, want dat zit hem nu eenmaal in het bloed, zeg maar.
Wel, de oogst was hem enorm meegevallen want de Boez had niet zo'n honger gehad dus was er voor Os aardig wat lekkers te halen.
De Boez had overigens nauwelijks iets gegeten omdat zijn vriendje tijdens het ontbijt aan ons kattenluik zat te krabben, en dan smaakt je hapje niet. Oscar deed alsof hij de hele nacht buiten had gezeten in de snijdende vrieskou, maar daar trapten wij uiteraard niet in. Wij kennen Os zo langzamerhand wel aardig, en dus ook zijn toneelstukjes.

Toen alle voerbakjes echt helemaal leeg waren (en dus eigenlijk niet meer bij de afwas hoefden), was Oscar eindelijk bereid om wat aandacht aan de Boez te besteden en met hem te spelen. Of eigenlijk stoeien, want dat moet altijd eerst als ze elkaar een hele nacht niet hebben gezien. Initiator is vooral Boez, die met een hoop gemaai van de poten op die manier Os zijn genegenheid toont, en Os doet dan wel mee omdat hij geen keus heeft.
Dat stoeien moet dan bij voorkeur plaatsvinden naast of onder de stoel waarop mevrouw Katblad zit te sleutelen aan het Katblad. En dat vindt zij niet altijd even plezierig omdat het er nogal wild aan toe kan gaan.

Zoals dus ook weer deze keer.
Nadat er al plukjes vacht door de lucht waren gedwarreld en er gekreun had geklonken (uit de bek van Oscar - u ziet hem op de foto weer eens in de houdgreep), had mevrouw Katblad helemaal genoeg van de strijd en sloot de laptop. De jongens moesten maar even mee naar buiten voor een kleine verkenningsronde, al was het nog vroeg en stervenskoud! Ja, je moet er nu eenmaal wat voor over hebben om rust in de tent te krijgen, toch? Bovendien had ze al een kopje koffie op, en het tweede kon best nog even wachten. De jongens stonden al buiten toen mevrouw K. haar jas van de kapstok pakte. Ze hadden er gelukkig zin in.

Geen opmerkingen: