Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 november 2010

Niet onder de indruk

Hierbij berichten wij u dat Oscar niet onder de indruk lijkt te zijn van zijn schorsing bij ons Katblad. In elk geval heeft hij geen spijt betuigd inzake het stelen van het fliebertje rundvlees van Japekop, en doet hij zijn best zich van zijn allerliefste kant te laten zien. Dat laatste uit zich in het rollen op de buitentafel als mevrouw Katblad aan komt lopen, en het slaken van zielige kreetjes, waar wij natuurlijk niet intrappen.





Dus toen al zijn trucjes geen effect sorteerden, sprong Os op een andere tafel en begon daar op de takjes van een zieltogende plant de kauwen. Wat hij daarmee wilde zeggen, werd ons niet helemaal duidelijk. Vervolgens vond de Os het heel hard nodig om enorm te gapen, en tijdens deze gigantische gaap presteerde hij het ook nog eens om een enorm gekerm uit te brengen. Ook daarvan begrepen wij de bedoeling niet, al kunnen wij er natuurlijk wel naar raden.


Japekoppie zat verscholen onder de bank alle verrichtingen van de Os te aanschouwen, en wij meenden hem smalende geluiden te horen maken. Maar helemaal zeker zijn we daar dus niet van.
In elk geval stond Oscar even later toch klaar voor de ochtendronde met de fotograaf, en natuurlijk konden wij hem niet verbieden met ons mee te gaan.
Voor zover de berichtgeving met betrekking tot de schorsing van de Os.

Mevrouw Katblad overigens denkt niet dat genoemde schorsing nog lang zal duren omdat Os er dus helemaal niks van snapt. En dat begrijpen wij dan wél weer, maar we moeten uiteraard ook rekening houden met het gekwetste ego van Japekoppie, heh? Daarom dus, ja.

2 opmerkingen:

Greet zei

Dankuwel, mevrouw Katblad en verdere redactie, dat u uw goede hart zult gaan tonen en binnenkort de schorsing van Oscar gaat opheffen. Hij is toch een goede en lieve verkenner.

Inge zei

Misschien een ideetje om Os ook een beetje te laten voorproeven voortaan? :) Zo dat Japekop het niet ziet en Os hem niet in verlegenheid kan brengen?