Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 8 november 2010

Tweemaal zwart-wit

Wij volgden (zie bericht gisteren) Simba naar de Kruidentuin, maar toen wij daar aankwamen was hij nergens meer te bekennen. Wij vermoeden dat hij regelrecht naar huis is gegaan, maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij zich verstopt hield, net als Lima (zie foto).







De Boez, die gelukkig zonder dralen met ons was meegegaan naar de Kruidentuin, liep direct naar de plek waar hij vorige week nog geruime tijd ondergedoken had gezeten. Hij wil ons maar niet vertellen wat daar nu precies is gebeurd, en vooral voor mevrouw Katblad is dat zeer frustrerend; zij heeft namelijk een overdreven behoefte aan controle, maar dan had zij natuurlijk beter een blafbeest kunnen nemen die netjes aan de lijn meeloopt en niet in z'n eentje op stap gaat/mag. Met haarfabrieken is dat nou eenmaal niet mogelijk en bovendien staan zij dat niet toe. Aan de andere kant is dat nu juist weer het leuke van ze, heh? Ja, met een haarfabriek (of meerdere) in je huis kom je altijd wel weer voor verrassingen te staan, en daar moet je dan maar tegen kunnen....





Zo konden wij de Boez ook niet tegenhouden toen hij verdween in het struikgewas. Niet zo handig voor het Katblad, want op die manier hebben wij geen verhaal en al helemaal geen foto's van wat daar in het donker gebeurde. Misschien was het ook wel helemaal niks (wat daar plaatsvond), maar dat hadden we dan ook graag willen weten.
Het enige wat we nu konden vaststellen was dat twee zwart-witte katten zich schuil hielden in de Kruidentuin, en dat is eigenlijk geen noemenswaardig nieuws. Vandaar dat wij het hierbij laten, voor dit moment dus, heh? Want je weet maar nooit wat er gaat gebeuren als je nog even blijft rondhangen, mevrouw Katblad! Of heb je soms haast?

Geen opmerkingen: