Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 november 2010

Waarom, wie en hoezo?

In de Kruidentuin zagen wij Charli voor het huis van Siep en Kaija zitten. Waarom hij daar zat? Het kan zijn dat Charli een afspraakje had met één van beide dames. Wie van de twee dan? Wel, het zal Siep wel niet zijn, want zij is erg op zichzelf en slaat wild om zich heen als een andere haarfabriek in haar nabijheid komt. Kaija dan? Wel, ook Kaija heeft niet zoveel op met andere soortgenoten, al schatten wij haar wat milder in dan haar huisgenote. Bovendien is Charli een goedzak en van hetzelfde formaat (ongeveer), dus het zou best kunnen dat Kaija een oogje op hem heeft. Maar dan een afspraak maken voor de deur? In de koude? Nee. Waarschijnlijk zat Charli daar alleen maar voor die deur omdat het een fijn plekje was en de zon er lekker scheen. Hij rustte natuurlijk gewoon wat uit, want hij was aan zijn ronde bezig en nu halverwege. En Charli is een tikje aan de zware kant, dus dan moet je zo nu en dan even op adem komen, heh?
Nou mevrouw Katblad, bent u eruit? Is er nu sprake van een afspraakje of rust Charl gewoon even uit? U weet het niet zeker? U denkt er nog even over na? Waarom plaatst u dit bericht dan? Tjongejonge.... Oh, er komt nog wat dus. Wel, laat maar zien dan.

Ah, Charli kwam dus naar u toe lopen. En de Boez liep met een grote boog om Charli heen. Was hij dan bang voor Charli? De Boez, ja?
U weet het niet. Het leek er wel op dus. Nou, erg belangrijke informatie is dit. Was dit het nu? Fijn. Erg bedankt voor dit interessante bericht mevrouw Katblad, en gaat u nu de straat maar weer op. Eerst koffie zegt u? Nog meer van uw dienst?
Tjongejonge....

3 opmerkingen:

katja zei

Als Charli niet oppast is hij binnenkort hetzelfde formaat als Ollie... :-(

Annemieke zei

Ik denk dat het zijn wintervacht is...

katja zei

Ja, tuurlijk...