Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 7 november 2010

Boez weer alleen op pad

Alweer zo'n grijze dag. Maar opeens was het dan even droog, en dus tijd voor een kleine ronde met de haarfabrieken. We verkeerden in de veronderstelling dat de Boez (niet zo uithuizig afgelopen week) nog lekker lag te knorren op de bovenverdieping, maar toen we daar gingen kijken bleek hij er niet te zijn. Was hij dan zomaar in zijn eentje op stap gegaan? Wij konden het haast niet geloven, maar we vonden hem inderdaad in de Kruidentuin onder de struiken. Ja, op de plek van zijn trauma. Had hij expres die plek opgezocht om af te rekenen met zijn angst? Wel, soms snapt mevrouw Katblad helemaal niets van het gedrag van de reporters. Maar één ding is zeker, haarfabrieken bepalen zelf hoe en wanneer ze hun problemen te lijf gaan. Want hier zat de Boez dus op dezelfde plaats waar hij een week geleden helemaal in paniek was geraakt. En hij was er zelf naartoe gegaan omdat het moment van de waarheid blijkbaar daar was.....

Alle reporters waren trouwens meegegaan naar de Kruidentuin, en dat was bijzonder want het komt niet vaak voor dat we het hele team op één lokatie bij elkaar hebben! Op de foto hiernaast ziet u Japekoppie onder het bankje snuffelen en mevrouw Troy zit wat om zich heen te kijken.
Wij moeten wel nog even vermelden dat bij dit sombere weer onze foto's niet al te scherp zijn (maar dat had u natuurlijk al gezien); wij wisten dat dit een min-puntje was van onze nieuwe camera toen wij hem kochten, maar waren dermate gecharmeerd van de geweldige zoom, dat wij dat nadeeltje maar op de koop toenamen...... Maar dit terzijde.

Oscar (links) en Cera (rechts) stonden al klaar om de Parallelstraat in te gaan; zij dachten dat er een grote groepsverkenning zou gaan plaatsvinden maar mevrouw Katblad vond dat geen goed idee. Ze wist namelijk zeker dat mevrouw Troy niet zou meegaan en dat de Boez ook niet stond te trappelen om een rondje te gaan maken, vandaar dus. Bovendien had mevrouw Katblad wat problemen met de laptop en kon niet wachten om het op te gaan lossen.




(rechts op stoel: de Os, voor: mevr. Troy, achter: Cera)
En ja hoor, toen de fotograaf de tuin verliet, liep mevrouw Troy met graagte mee terug naar de redactie. Japekop bleef nog even bij het bankje staan snuffelen omdat daar iets bijzonder belangrijks te ruiken was, en de Boez scharrelde nog wat rond bij de boom in het centrum van de tuin. En de lucht trok alweer dicht met grijze dekens..








Vlakbij de redactie bleef de fotograaf nog even dralen. Inmiddels was de Boez in flinke draf voorbij gekomen en ook Japekoppie was gepasseerd. In de verte klonk weer een herrie van jewelste, afkomstig van een kolonie spreeuwen. Nog maar heel even gaan kijken dan? Nu het nog net niet regende?












Ja hoor, daar zaten ze weer! Dit keer vlakbij het Zooiplein. Ze waren druk aan het vergaderen en spraken allemaal door elkaar. Zeker geen voorzitter, heh?











Oscar was met de fotograaf mee gelopen, want ook hij houdt erg veel van vliegebeestjes. Alleen zou hij ze graag van heel dichtbij bekijken, maar dat zat er helaas niet in.
De andere reporters bleven nog wat rond de buitentafel van de redactie scharrelen, mevrouw Katblad moest zich weer buigen over het laptopprobleem. Wat dat was? Wel, wij hebben diverse pogingen gedaan om het anti-virusprogramma van Avast te verwijderen (wegens overcompleet), maar het laat zich dus niet weghalen! Erg irritant inderdaad! Misschien weet iemand een oplossing voor dit probleem? A(l)vast bedankt!

Geen opmerkingen: