Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 12 november 2010

Wat een dotje...

Tijdens de ronde met de Boez zag de fotograaf nog een haarfabriekje in een vensterbank liggen. Wij weten nog niet veel meer van dit ventje dan dat hij Columbus heet, en huisgenoot is van juffrouw Sokkevoet. Hij is nog te jong om buiten te mogen, dus is er voor hem een kleedje in de vensterbank neergelegd zodat hij daar comfortabel de gevaarlijke buitenwereld kan bestuderen. Hoewel, de eerlijkheid gebiedt ons te vermelden dat Columbus eigenlijk lag te pitten, en pas toen de fotograaf met de camera voor het raam verscheen, kwam hij overeind om te bekijken wat er allemaal gebeurde zo vlak voor zijn neus.

Natuurlijk had Columbus meer aandacht voor de Boez dan voor de fotograaf, maar dat is niet meer dan logisch. Ja, u ziet ook wat gelijkenis met Mini? De brutale blik? De stoutigheid straalt er vanaf! Nou, dat belooft wat voor de toekomst! Ja, met dit ventje gaan we vast nog wel het één en ander beleven, daar kun je donder op zeggen!
De Boez trouwens had het veel te druk met het verkennen van de Parallelstraat, en merkte Columbus derhalve ook niet op. Ja, die struikjes van Simba slokten al zijn aandacht op, maar je kunt ook niet alles tegelijk heh?

Nou Columbus, je bent nu wel helemaal wakker zo te zien! Helaas moeten wij weer verder, maar we vonden het erg leuk om je weer eens gezien te hebben. Hopelijk gaan we elkaar vaker ontmoeten en zien we je in de toekomst eens in de Kruidentuin? Of op ons dak, dat kan ook natuurlijk maar daar komt dan wel gedonder van, dat kunnen we nu al voorspellen. Ja, want dat jochie dat nu voor jouw deur zo druk aan het verkennen is, denkt namelijk dat het dak van hem is, en dan heb je ook nog Simba die meent dat het daar zijn terrein is. Dus goed opletten als je daar mocht komen, heh? En onthoudt vooral dat je maar nooit weet wat je tegen kunt komen! En ga nu maar weer slapen en groot en sterk worden. Veel succes daarmee, Columbus! (Wat een dotje, heh?)

3 opmerkingen:

Hans zei

Vooral die laatste foto!
Wat een alert kereltje

Annemieke zei

Hij is inderdaad leuk en hij lijkt inderdaad op Mini!

Mevrouw Katblad zei

Ja, mooi heh? Dat jonge spul!