Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 14 april 2012

Warrige reportage

Wie is dit, mevrouw Katdinges?
Wel Hoofdredacteur, ten eerste heet ik Katblad van achteren en ten tweede geeft u mij de gelegenheid niet om op een fatsoenlijke manier dit artikel te beginnen. Kan het zijn dat u al een glaasje op heeft misschien? Jawel, het is inderdaad weekend, maar wij vinden het toch wel erg vroeg om nu al aan de spiritualiën te gaan. Maar dat moet u helemaal zelf weten natuurlijk. Kunnen we nu beginnen met een beetje wat serieuzere tekst? Dank u.
Op de foto hiernaast zien wij Witte Tenen. Niet WT nummer 1, want die hebben wij al een tijdje niet meer gezien, maar WT 2. Eveneens een krolse kater (nee, niet grolsch) en ook met witte tenen dus, en bovendien voorzien van een kleine witte bef. Ja, zo heet dat nu eenmaal en daar kunnen wij ook niets aan doen. Wilt u een stukje opschuiven, hoofdredacteur? Wel, uw adem staat ons namelijk niet zo aan. Dank u.
Dan presenteren wij nu de tweede foto van deze reportage.

Ah! WT beetje verkleurd, mevrouw Kladkat?
Stil Hoofdredacteur, kop dicht of opdonderen. Ja, wij worden inderdaad een beetje grof als u zo vervelend blijft zitten doen en zich overal tegenaan bemoeit.
En nee, dit zijn namelijk Wamy en Japekoppie. Zij besnuffelen de plek waar WT net nog zat. Dat snuffelen is nodig omdat zij de geuren van WT moeten analyseren, en dat is weer nodig om te weten wanneer hij straks weer langs zou komen.
Herkenning inderdaad, want je moet bijhouden wie er langs je huis en door je territorium komt, dat heeft u goed begrepen. En als er echte katers in het spel zijn dan is het des te belangrijker om dat allemaal bij te houden. Wat wij met echte katers bedoelen? Wel, dat zullen wij u nog wel een keer uitleggen als u weer nuchter bent. Nee, niet nu dus. Kunt u nog een stukje verder opschuiven? Ja, we hebben nog meer foto's want zijn nog niet klaar.

Aanvalluh! Zet'm-óp, Japiekop! Ouwe, trouwe makker! Geeft'm van katoenio!
Nee Hoofdredacteur, u begrijpt er zoals gewoonlijk weer helemaal niets van. Onze senior Verkenner A gaat helemaal niet aanvalluh. Ten eerste pakt hij dit soort situaties altijd erg subtiel en verstandig aan, en ten tweede is hij ook niet meer zo jong en heeft hij een klein long- en hartprobleempje, weet u nog? Inderdaad oh ja. Zullen we een glaasje water voor u halen? Nee dus. Kopje koffie dan? Ook niet.
Wel, in dat geval gaan we gewoon verder met dit verslag. Als u tenminste weer een stukje verderop schuift, want u bent weer erg dichtbij gekomen nu.
Hartelijk dank ja.
Japekop heeft nu via telepathie (of hoe haarfabrieken dat doen) aan WT duidelijk gemaakt dat hij zich op verboden gebied bevindt. Inderdaad het gebied van de redactie en vrienden van de redactie. En WT .... Heeft u soms een pizza besteld, hoofdredacteur? Er staat namelijk iemand voor de deur met zo'n platte doos en een helm op. Waar onze portemonnee is? Dat meent u niet. Vierkazen-pizza, speciaal voor Japekoppie? Nee, dat gaat 'm echt niet worden. Ongezond en hij vreet al veel te vaak kaas. Neen, u pakt uw eigen beurs maar! Ja, gaat u nu maar weg en eet die pizza alstublieft ergens anders op. Buiten is uitstekend, ja. Tjongejonge.

Wel beste lezers, WT had de boodschap van Japekop dus ontvangen en ging ervan tussen. Bovendien was WT uit op lekkere wijven, en die waren er toch niet in de Katbladstraat. En met "lekkere wijven" we bedoelen natuurlijk van die krolse mokkels die voor zijn nageslacht (allemaal kleine witte teentjes zeg maar) zouden kunnen of willen zorgen, want daar was WT natuurlijk met name op uit (net als Bolle Wangen zaliger - ach ja...).

Enfin, WT sloop beschaamd en teleurgesteld in de richting van de Steeg van Storm, en Japekop zag erop toe dat de kater ook daadwerkelijk uit de Katbladstraat verdween. Daarin werd hij trouwens bijgestaan door zijn ex-verloofde Cera, die het blijkbaar ook belangrijk vond dat de krolse kater opduvelde.

Nu moeten we helaas deze reportage beëindigen want wij horen thans geluiden die wij liever niet willen horen. Misschien komen wij daar later nog eens op terug, maar nu is er haast geboden.
Excuses dus.

Later: Het geluid werd gelukkig voortgebracht door de rochelende afvoer van de wasmachine.

2 opmerkingen:

Sabine zei

Pizza, om half elf in de ochtend, dat gaat een lange dag worden.....

katja zei

Was u bang dat de rochelende geluiden door een kotsende Japekop werden voortgebracht. Of nog erger, door de hoofdredacteur?