Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 april 2012

Verkeerd begrepen!

Door een misverstand heeft Oscar net niet zijn record Pergola-Zitten kunnen verbeteren. Wij zullen u uitleggen hoe dat zo kon gebeuren.
Wel, de Boez had die morgen geen zin gehad om van het grote bed te komen om zich met Oscar te vermaken (het bekende klooien en zooien in de Katbladstraat en in de diverse tuinen). Omdat Os niks beters te doen had, besloot hij maar weer eens een poging te wagen zijn record (van 2 uur en 34 minuten) te verbeteren.
Toen hij er reeds 2 uur en 25 minuten op had zitten, kwam de Boez naar buiten om zijn vriend de laatste 10 minuten door te helpen. Hij ging daartoe op onze buitentafel zitten en hield zich stil om zijn vriend Os vooral niet te storen bij zijn laatste minuten Pergola-Zitten. Helaas, Oscar begreep Boez' bedoelingen niet.Nee, Os dacht namelijk dat Boez was gekomen om hem te feliciteren met zijn succesvolle poging (een nieuw record dus) en besloot naar beneden te komen om de gelukwensen in ontvangst te nemen. Mevrouw Katblad riep hem nog toe dat hij nog een paar minuten te gaan had, maar Oscar verstond haar blijkbaar niet en toen was het te laat; zijn achterste kwam los van de Pergola en dus voldeed hij op dat moment niet meer aan de voorwaarden.
Nauwelijks nog 8 minuten van een nieuw record af, moesten wij Os mededelen dat zijn poging niet was geslaagd.
Gelukkig zat de Os er niet zo mee; hij was veel te blij dat zijn vriendje eindelijk naar buiten was gekomen en met hem een partijtje kon gaan stoeien om zodoende zijn spieren weer wat los te maken. Mevrouw K. echter ging teleurgesteld terug naar de redactie en nam een bakje troost, zeg maar.
Wanneer Oscar zijn volgende poging zal doen kunnen wij u nog niet zeggen; dat hangt van diverse omstandigheden af.

2 opmerkingen:

ina zei

He, Os, wat jammer nou!

katja zei

Kan me voorstellen dat het publiek teleurgestelder was dan Oscar zelf: het kost ws. meer moeite de hele recordpoging geconcentreerd toe te kijken, dan om lekker boven op de pergola van het uitzicht te genieten. En dan al die moeite voor niets.