Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 april 2012

Siep steunt partij Kaija niet

Siep:
Mijn huisgenoot Kaija heeft mij verzocht om lid te worden van haar nieuwe partij Trots op Nepeta-land. Ze heeft die partij opgericht om illegalen uit onze tuin te zetten en te houden, en ik zou daar dan voor ingezet worden, als actief medewerker zeg maar. Uitvoerder van het beleid inderdaad, dus dat betekent meppen, bijten en bedreigen van andere haarfabrieken, ongeacht kleur, afkomst of formaat.
Weet u, ik voel daar dus helemaal niets voor. Ten eerste vind ik het een slecht idee om Kaija als partijleider te hebben, want we hebben al zoveel meningsverschillen en dat zou alleen maar erger worden.
Verder wil ik niets te maken hebben met al die viezeriken die daar aan de overkant van de Moerbeiboom in de Nepeta liggen te rollen of er hun smerige boodschappen deponeren. Ik bewaak alleen mijn stoelen hier voor het raam, het stuk pad dat voor ons huis ligt en dan het hiervoor gelegen deel van de tuin, dat wil zeggen ons eigen bescheiden Nepeta-perkje. En gelooft u mij, dat is op zich al een hele klus voor een stadskat in een dichtbevolkt gebied. Die hele tuin onder controle en "schoon" houden gaat mij dus veel te ver, is teveel loopwerk en gedoe en bovendien nog gevaarlijk ook. Weet u wel hoeveel vreemdelingen er wel niet af en toe in het centrum van onze tuin rond klooien? Inderdaad, daar is geen beginnen aan, vooral niet als je het in je eentje moet doen en je partijleider op haar luie achterste blijft zitten en alleen maar bevelen uitdeelt.
Ik heb dus geweigerd om lid te worden van die partij, en daar is Kaija niet blij mee. Ja, zij is inderdaad niet uw maar mijn probleem, dat hoeft u me niet nog eens onder de neus te wrijven.
Had ik nog een vraag aan u, mevrouw Katblad. Heeft u nog even?
Ik vroeg me namelijk af of u misschien een raam of de voordeur van mijn huis voor mij kan openen. Het is namelijk tijd voor mijn dutje op de bank en ik kan er niet in. U heeft geen sleutel? Aanbellen begint u niet aan?
Wel, in dat geval is dit interview bij deze afgelopen en moet ik u verzoeken mijn pad te verlaten. Ook geen foto's meer, nee, tenzij u mij ervoor betaalt natuurlijk.

3 opmerkingen:

Pientje (PvdP) zei

Mevrouw Katblad: Ik zou mijn blonde haarpluis zwart verven en als Trotse Rita Verpoest als lijsttrekster optreden van de PvdP (Partij voor de Poezen).
groetjes, Pientje (Partij voor de Planten)

Jolanda zei

Wow..
KVP
Katblad Voor de Poezen !!

Ybeltje Bercmoes (PVV) zei

De partij Poesen Voor Vrijheid (PVV) wil gecontroleerde regulering van Nepeta-gebruik.