Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 17 april 2012

Kakelaars en Kukelaar

Mevrouw K. doet wel eens wat klusjes in het kader van de haarfabrieken-thuiszorg, maar dit keer mocht zij eens een paar dagen voor "Kakelaars" zorgen (u kent deze beesten waarschijnlijk onder de naam "Kippen").
Wel, dat was dus weer eens heel iets anders, en het was maar goed dat Igor (zie foto, boven op het dak) af en toe toezicht kwam houden want anders had zij er vast een zooi van gemaakt en was het nooit gelukt.
Igor wilde eerst van bovenaf alles bekijken en in de gaten houden, maar dat vond mevrouw K. geen goed idee. Zij vond het namelijk niet zo prettig steeds in de hoogte te moeten kijken als de kakelaars ondertussen bijna in haar schoenen stonden te pikken.
Ieg, kom je naar beneden? Is veel gezelliger!


Er was trouwens 1 Kukelaar bij, de anderen waren allemaal dames. De Kukelaar (Julius genaamd) konden wij herkennen aan zijn lange staart en zijn arrogante gedrag (u herkent hem vast ook wel - hij kijkt toe hoe zijn dames een paar kronkelbeestjes verschalken).
Eén dame zat apart in een hok, bovenop de eieren. Zij kwam niet van haar nest af om te eten en had haar eigen voer- en drinkbakje. Wij lieten haar verder met rust.
Doen we het zo goed, Igor?

Jawel, de Kakelaars zijn Igor's vriendinnen en ook Iwan (helaas afwezig deze keer) is dol op het stel, maar meer nog op Julius de Kukelaar (waarom weten wij niet - misschien hebben zij - Juul en Iwan - wel iets gemeen...). Sommige buren echter zijn minder gelukkig met de aanwezigheid van Julius (en zijn gekukel), en daarom moet Juul 's avonds in een apart hok gezet en mag hij niet te vroeg opstaan, vooral niet in het weekend. Uiteraard is hij het daar niet mee eens en wij geven hem groot gelijk.Nadat het kakel/kukelvolk heeft gegeten, zwerven ze uit in de tuin of blijven ze achter het zorgmens aanlopen, in de hoop dat er nog iets lekkers komt. Wat dat betreft verschillen ze dus niet zoveel van haarfabrieken.

Wel, voor nu was mevrouw K. klaar. De kakelaars en Julius hadden hun eten en drinken gehad en de eieren waren geraapt.
Wij namen afscheid van Igor en hij beloofde ons een extra oogje in het zeil te blijven houden. Helaas hield hij zich niet aan zijn belofte, want toen mevrouw K. even later door de Hoftuin liep zat hij daar op het balkon met Iwan in de zon.
Nou ja, eigenlijk hadden we ook niet anders verwacht...

1 opmerking:

ina zei

Wat leuk om Julius en zijn dames in het Katblad te zien! De dames vonden het een hele eer, Julius vond dat het veel te lang had geduurd voordat hij in de krant kwam. Ze zijn overigens prima verzorgd, mevrouw Katblad!