Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 25 april 2012

Allemaal zijn schuld!

Kaija:
Kijk, dit bedoel ik nou. Ik heb gewoon een ommetje gemaakt en was net op weg naar huis, komt er zo'n vreemdeling op mijn pad zitten en kan ik er dus niet meer door. Hij hoort bij u, dat weet ik best, maar daar gaat het niet om. Het is het feit dat hij zomaar gaat zitten op mijn pad en mij de weg verspert, en dat doet hij om mij te pesten, daar ben ik zeker van.
Op dit moment zou mijn huisgenoot Siep me dus te hulp moeten schieten. Gewoon van achteren aanvallen en hem de stuipen op zijn lijf jagen zodat hij het voorlopig wel uit zijn bol laat om mij dwars te zitten. Maar altijd als ik haar nodig heb, is ze nergens te bekennen. Ligt ze weer op de sofa te snurken of elders in huis terwijl de nood aan de man is. Het is inderdaad schandalig, wat u zegt.

Waar hij zo nadrukkelijk onverschillig ligt te liggen, daar woon ik dus. En hij heeft daar op die plek niks te zoeken, behalve dan dat hij daar ligt om me met opzet dwars te zitten. Zijn vriend, die rood-witte, weet zich tenminste nog een klein beetje te gedragen. Die is gewoon wat aan het klooien en zooien in mijn tuin. Nee, ook geen goede zaak natuurlijk, want het is dus wel mijn tuin, maar goed, van hem heb ik tenminste geen last. Of weinig dan.
Nee, die zwart-witte is een lastpak en zulk soort ellendelingen moeten worden uitgezet. Dat is tenminste mijn mening. Maar je begint erg weinig als je in je eentje bent. Ook al heb je een partij opgericht (Trots op Nepetaland - red.), het betekent allemaal niks als je niet voldoende leden hebt die je steunen bij je werk en je idealen met je delen. Ik moet dus alles in mijn eentje opknappen en dat is eigenlijk geen doen. Kijk dat daar nu zitten, dat mormel. En nu kan ik niet naar mijn huis toe en moet net zolang wachten tot hij is opgedonderd. Het had zo'n mooie dag kunnen worden, maar dat mormel daar heeft het voor me verpest. En mede daarom heb ik een pesthekel aan illegalen en vreemdelingen. Omdat ze altijd en eeuwig in de weg zitten, ja. En hij is nog lelijk ook. Omdat ik dat vind en zeg dus, want dat is mijn mening.
Nee, het valt niet mee allemaal, want er is nog regen voorspeld ook. Allemaal zijn schuld, dat kan ik u verzekeren. Omdat hij daar zit en ik niet wil dat hij daar zit, zo vlak bij mijn huis. En omdat hij zwart met wit is, en daar word ik chagrijnig van. Alles is zijn schuld. Want het is een vreemdeling en hij zou daar niet mogen zitten. Begrijpt u wat ik bedoel?

1 opmerking:

ina zei

Ja Geer... eh.. Kaija, ik begrijp precies wat je bedoelt.