Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 3 april 2012

Tijdelijke zorg...

Wij hebben tijdelijk de zorg voor een Papyrus-plantje. We gaan u verder niet vertellen over hoe dat precies zit, maar wel dat mevrouw Troy zich direct heeft opgeworpen tot bewaakster van het groene sprieten-ding.
Dit natuurlijk niet nadat zij al van de sprieten had geproefd, en eraan had getrokken zodat de plant bijna op de grond donderde. (Ja, we noemen dat "donderen" want hebben al vaker meegemaakt hoeveel troep een gevallen plant kan veroorzaken, vandaar.)
Tot nu toe hebben onze andere haarfabrieken dankzij deze vakkundige bewaking nog geen poging gewaagd de Papyrus te molesteren, maar toch hopen wij dat de toekomstige eigenaar de sprietenbos snel komt ophalen! Ondertussen doet mevrouw Troy natuurlijk erg haar best ongelukken met de plant te voorkomen.

2 opmerkingen:

Wilma zei

Mijn ervaring met dat soort planten is dat ze geen lang leven beschoren zijn als je poezels in huis hebt, dus succes met oppassen.

Hannah zei

Dat brengt me herinneringen terug aan een van onze poezen die we jaren geleden hadden, haar naam was Rainbow, ze was een lieve lapjes kat. Als ze aandacht van mij wilde hebben ging ze altijd aan mijn paraplui plantje (onze papyrus) knagen en stukken er af bijten. Als ik het zo lees dan doen meer katten dat! groeten allemaal vanuit Wellington!