Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 april 2012

Probleem

Afgelopen weekend heeft onze lieve Cera nogmaals een poging gewaagd om Oscar te onderwijzen in het onderdeel Kade-inspectie (examenvak bij de opleiding Super-Verkenner).
Oscar kwam echter niet bij de waterkant, iets moet hem daarvan hebben weerhouden maar hij wil niet zeggen wat.
Daar dit vak (Kade-inspectie) een verplicht onderdeel van het examen is, zakt de moed ons een beetje in de schoenen. De cursusleidster overweegt nu om Os een paar keer naar de kade mee te nemen bij het krieken van de dag, omdat er dan geen fietsers of wielhuizen langskomen. Op die manier zou hij dus niet afgeleid worden bij de inspectie, en ook niet bang hoeven zijn overhoop te worden gereden. De fotograaf echter voelt er niet zo voor om de wekker te zetten en wil de camera niet afgeven aan een "amateur". We hebben dus een probleem. De hoofdredacteur overweegt nu de fotograaf te ontslaan. Wij houden u uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen in deze. Oscar maakt zich overigens nog helemaal geen zorgen en vertrouwt erop dat wij een oplossing zullen vinden voor dit probleem.

2 opmerkingen:

Wilma zei

Oscar heeft groot gelijk! Gewoon schrappen dat verplichte examenonderdeel, veel te gevaarlijk! Dat snapt toch iedere verstandige kat. Ik vind dat heel onverantwoord van de examencommissie! Waarom zou je ze onnodig in gevaar brengen?

de cursusleidster zei

Nee, Oscar weet wat hij doet en wat hij wil. Daar moet u niet te licht over denken! Bovendien is het erg belangrijk dat de kattenklimtouwen regelmatig gecontroleerd worden.
Maar het is ook juist erg belangrijk voor de haarfabrieken dat zij leren hoe zich te gedragen langs de waterkant. Opdat zij in noodgevallen niet zomaar in het water springen (zoals Japekop, toen hij nog jong was....).