Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 april 2012

Gab doet het rustig aan

Het blafbeest op de foto hiernaast is van het goede soort. Hij zag Gizmo en wilde graag met haar kennis maken, maar de kleine, zwarte Miss voelde daar niets voor en trok zich terug tussen de plantenpotten. Wij hoorden haar zelfs grommen, en dus deed het blafbeest een paar stapjes terug en drong verder niet al te zeer aan.

Dit blafgeval is overigens de huisgenoot van de ouwe haarfabriek Gabber. Wij hadden al lange tijd niets meer van de ouwe Gab gehoord of gezien, dus vroegen wij maar eens aan zijn mens of hij nog wel leefde.


Gabber, vorig jaar.


Jawel, Gabber leeft nog en maakt het goed. Hij doet het alleen heel erg rustig aan want moet nu al zo ongeveer 21 jaar oud zijn (is daarmee de oudste van de katbladbuurt) en heeft een beetje last van Katzheimer, maar verder is hij dus gelukkig oké.
Wij hopen de ouwe rooie komende zomer toch nog een keer buiten tegen te komen, al was het maar voor een aai en een vriendelijke woord.

3 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Fijn dat dit blafbeest zich zo netjes gedraagt. Ik heb ook een blafbeest en een haarfabriek (of hebben ze mij, nou ja dat is voor later om over na te denken) en die twee zijn dikke maatjes. Maar blafbeest vindt niet alle vreemde haarfabrieken leuk. Ja, rare wezens die blafbeesten!

Mevrouw Katblad zei

Zo is het maar net!

tante sjaan zei

Ik was een tijd in het buitenland en had geen internet maar ben heel blij om uw krant weer te kunnen lezen. En dat Gabber nog steeds leeft.