Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 april 2012

Sfeer verpest, vriendjes niet blij

Oscar:
Dat wijf dat hier woont gaat zo te keer dat ik effe helemaal perplex ben. Vandaar dat ik me maar heb laten vallen op deze plek, want dan kan ik de situatie misschien wat beter analyseren en een poging doen om te begrijpen wat er nu allemaal aan de hand is.
Ze zit daar maar een partij te schreeuwen, en uiteindelijk slaat het nergens op; wij komen hier in vrede, maken wat lol, verkennen de boel een beetje en gaan dan als we klaar zijn weer verderop.
Ze kan hier de hele dag zitten en haar onbelangrijke dingetjes (zeg maar) doen, en een half uurtje of uurtje per dag zou ze ons toch best wel kunnen tolereren.

Ze maakt met haar kabaal mijn vriend de Boez helemaal in de war. Hij durft nauwelijks de tuin in te komen als zij daar zo'n partij zit te vloeken en tieren.
We kwamen hier om een klein beetje lol te maken, effe de boom in, beetje rommelen tussen de struiken en meer van dat soort onschuldige zaken, zit zij daar te verkondigen dat we hier niet eens mogen komen, niet deugen en erop uit zijn om de boel te vernielen. Iets wat helemaal niet waar is, want zo zijn wij niet. Maar zij denkt dus van wel.Boez:
Ozzy, ik vind het hier niet gezellig. Heb je dat wijf horen gillen? Ze schreeuwt dat we moeten oprotten naar ons eigen territorium. En ze keek ook heel erg gemeen naar me. Ze is volgens mijn nog veel erger en gevaarlijker dan mevrouw Troy. Wat denk je? Kunnen we niet beter naar huis gaan? Of naar de Hoftuin?


Daar begint ze weer te schelden! Cera is al terug naar huis, zullen wij ook maar gaan? Misschien is het wel gewoon niet de goeie dag om hier te zijn, heh?

Mevrouw Katblad probeerde nog om de twee reporters over te halen te blijven, maar de sfeer was verpest. Bovendien hoeven we natuurlijk niet elke dag de Kruidentuin te verkennen, er zijn ook andere plekken waar we naartoe kunnen lopen. Wat nu het bijzondere van deze situatie was, was het feit dat Siep eigenlijk had gedaan wat Kaija wil dat er gebeurt. Vreemdelingen uit de tuin houden, kost wat kost, en hoe dat dan gebeurt doet er niet zoveel toe. Siep en Kaija moeten toch maar weer eens rond de tafel gaan zitten, want samen zouden ze de partij Trots op Nepeta-land best tot een sterke partij kunnen maken. Maar ja, als de wil er niet is en als ze niet op één lijn zitten?
Als ze (twee egootjes) onderling blijven kissebissen? Hopeloze zaak dus. En wordt vast vervolgd....

Geen opmerkingen: