Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 28 april 2012

Niet boos, dat scheelt

Oscar (links):
Waarom blijf je nou toch daarbinnen zitten, Boez? Het is toch veel leuker om buiten te spelen?
Moet je eens ruiken! Allemaal heerlijke lentegeuren en dat mis je allemaal als je daar blijft rondhangen. Ik snap jou niet! Ik kom in elk geval niet naar binnen.
Boez (rechts):
En ik snap jou niet! 't Is nog helemaal niet warm en het kan elk moment gaan plenzen! En jij wilt altijd maar buiten spelen terwijl ik ook wel eens binnen wil zooien en klooien. Ik moet altijd met jou mee en jij wilt nooit met mij mee. Prima dat je niet binnen wilt spelen maar ik kom dus lekker niet naar buiten.


Tja, en zo bleven ze dus een tijdje zitten, de twee vriendjes. Lekker niet toegeven en je poot stijf houden.
De eerste die in beweging kwam was de Boez. Hij ging weliswaar toch naar buiten, echter niet door het kattenluik maar boven, door het slaapkamerraam. Misschien had Os wel gedacht: Jij kunt van mij het dak op? Want dat was precies wat de Boez deed.
En Oscar verdween naar de Kruidentuin om nog meer lentegeuren en dergelijke op te snuiven. Wat Boez op het dak heeft uitgespookt weten we niet precies maar we hoorden vandaag van het mens van Luna dat hij regelmatig door hun slaapkamerraam binnenkomt en Luna gaat pesten door in haar huis volop te gaan markeren. Nee, niet met zijn nagels dus, maar op die andere manier. Wij van de redactie staan compleet paf want wij hebben Boez nog nooit zien sproeien! Geen wonder dat Luna laatst nog verhaal kwam halen! Mevrouw K. is nu erg van streek, maar dat gaat wel weer over. Tenminste, dat hopen we maar, heh? Het mens van Luna is gelukkig niet boos op ons, dat scheelt.

1 opmerking:

Annemieke zei

Boezje toch! En dan met die grote onschuldige kijkers terugkomen...