Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 april 2012

Gewichtscontrole

Mevrouw Inge heeft op verzoek van mevrouw K. bij de Digros voor het luttele bedrag van 6 euro een prachtige digitale weegschaal meegenomen.
Een dergelijke weegschaal stond al lang op het verlanglijstje van de redactie omdat enkele reporters wat problemen hebben met hun gewicht (veroorzaakt door hun grillige eetgewoonten) en wij graag willen bijhouden of er wel goed (genoeg of teveel) gegeten wordt door onze reporters.
Wij zijn direct aan het wegen gegaan, en als eerste was mevrouw T. Troy aan de beurt.
Zij woog 3.4 kilo, wat een beetje weinig is maar niet minder dan de laatst keer bij de dierenarts. Geen redenen tot ongerustheid dus. Mevrouw Troy vond de wegerij erg vervelend en zinloos en liet dat duidelijk merken.

Het tweede slachtoffer was Japekoppie; de weegschaal gaf bij hem 4.6 kilo aan, evenals bij zijn laatste weging bij de dierenarts. Ook geen redenen tot directe paniek, hoewel hij gezien zijn lengte, breedte en hoogte toch een paar onsjes meer zou moeten dragen. Tot een jaartje terug woog hij steevast rond de 5 kilo of zelfs iets meer, en zag er daardoor wat beter uit. We zullen hem dus in de gaten moeten houden.
Ondanks dat wij hem niet vaak zien schransen, weegt de Boez momenteel 5.9 kilo. Het is hem niet aan te zien, maar als je hem optilt voel je wel dat hij niet één van de lichtste is. Boez is echter een grote jongen en we denken niet dat hij te zwaar is gezien zijn verhoudingen, zeg maar. Vorig jaar rond deze tijd woog hij trouwens zo'n drie ons lichter, maar we maken ons verder totaal geen zorgen over zijn eetpatroon of gewicht.

Ons model Cera weegt thans 5.6 kilo, en dat betekent dat zij sinds vorig jaar toch weer 2 ons is aangekomen en dus te zwaar is.
Cera is erg veel aangekomen sinds ze twee jaar geleden bij ons is komen wonen en bevrijd werd van een lintworm. Ze is veel te zwaar en we begrijpen daarom goed dat ze niet meer van het garagedak spingt. We zullen een ernstig gesprek met haar moeten voeren en haar moeten verbieden steeds bij te snacken bij de buurvrouw.


Oscar is een echt serieus probleemgeval, want bij zijn weging gaf de schaal 6.8 kilo aan (een half jaar geleden nog een ons minder, maar toen was hij al te zwaar).
Ook de Os snackt bij bij de buurvrouw, maar wij denken ook dat hij zijn record-pogingen Pergola-Zitten moet staken en meer beweging moet gaan nemen. Met de Os zullen we een nog ernstiger gesprek moeten hebben dan met Cera, en we zullen hem meer reporterswerk moeten laten doen op grotere afstand van de redactie.

Een nieuwe meting van het gewicht van onze haarfabrieken zal over ongeveer een maand plaatsvinden. De hoofdredacteur en mevrouw K. zelf waren overigens niet bereid om op de weegschaal te gaan staan en dat vonden wij allen zeer kinderachtig en flauw van hen.

1 opmerking:

tante sjaan zei

Leuk om ze allemaal weer te zien. En dat ze er nog steeds zijn.