Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 3 april 2012

Ingrijpen mag in linke situaties

Gisteren kregen wij bezoek van mevrouw Jacq, en al snel trok haar geparkeerde fiets de aandacht van enkele haarfabrieken. De fietstassen waren uiteraard onderwerp van een grondig onderzoek, maar nog spannender was het mandje met dekentje! Hoe dat zo?
Wel, mevrouw Jacq had tot voor kort een regelmatige gast in haar tuin, Thijs genaamd. Zij schreef al eens over deze rooie kater in onze bijlage.
Thijs ging nog nauwelijks naar zijn eigen huis en sliep 's nachts in dit fietsmandje, op het dekentje dus. Maar goed, zijn mens verhuisde naar een huis op zoveel hoog, en Thijs logeert nu voorlopig bij familie, in afwachting van een definitieve oplossing voor hem: een nieuw tehuis met tuin. Het fietsmandje staat nu dus leeg en mevrouw J. mist Thijs erg. Zij kon hem echter niet in huis nemen omdat haar haarfabrieken Micky en Moppie de aanwezigheid van Thijs niet op prijs stelden.
Afijn, het dekentje van Thijs zit waarschijnlijk nog vol spannende geuren want hij is pas sinds kort weg.

Oscar was de eerste die zich meldde om de geuren te analyseren. Zoals u kunt zien ging hij daarbij niet over één nacht ijs.Niet lang daarna kwam de Boez langs, en Os maakte, zoals het een vriend betaamt, plaats voor hem. Ook Boez vond het dekentje behoorlijk interessant.

En mocht het u nog niet zijn opgevallen, beide haarfabrieken steunden met hun voorpoten op het voorwiel van de fiets. De fiets stond echter slechts op de standaard en steunde dus verder nergens tegenaan.
Mevrouw K. werd onrustig. De fiets zou, als ie mocht omvallen, omslaan naar de andere kant, van de haarfabrieken af dus. Maar toch, stel dat één van de jongens dan net op dat moment achterlangs liep?

Het kon echter nog erger. Wamy kwam en wilde mandje met dekentje ook onderzoeken, en natuurlijk deed hij dat (echt iets voor de Wams) aan de gevaarlijke kant. Bovendien sloeg hij zijn nagels in het mandje en trok zich omhoog; dit was vragen om moeilijkheden! De fiets begon dan ook vervaarlijk te wankelen.
Wel, in dit soort gevallen mag mevrouw K. dus ingrijpen omdat er gewonden dreigen te vallen; er was tenslotte een linke situatie ontstaan. De camera ging direct aan de kant en ze rende naar buiten om de fiets overeind te houden, mevrouw J. kwam en zette haar vervoermiddel vervolgens tegen onze buitentafel.
De haarfabrieken toonden merkwaardig genoeg op slag geen belangstelling meer voor mandje met dekentje en gingen over tot de orde van de dag (elders zooien en klooien). Wij, mensen, snappen daar dus helemaal, echt helemaal niets van.

4 opmerkingen:

ina zei

Mevrouw Jacq, u moet uw fiets niet meer zo gevaarlijk neerzetten, hoor!

Jacq. zei

O, sorry mevrouw Ina, zal het voortaan niet meer doen.

de redactie zei

Nog een opmerking over de haarfabrieken misschien?

Jacq. zei

O, sorry mevrouw katblad, zal dat niet meer doen! Maar het was een heel leuk gezicht om ze zo druk bezig te zien met besnuffelen van het dekentje. En vooral Oscar hield dat heel lang vol. Misschien nog een nieuw onderdeel 'Beste Dekentjes Snuffelaar'? Dus BDS.