Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 6 april 2012

Grote club bezoekt Kruidentuin (2)

Sonny hadden we nog niet eerder in deze reportage gezien, maar dat kwam omdat hij nogal solitair bezig was tussen de pollen. Geen gras trouwens, maar iets anders waar straks weer gele bloemen uit dienen te komen.
Maar goed, zo te zien had hij het best naar zijn zin want hij zat smakelijk te kauwen op het prille, sappige groen.


De Boez hield zich ook afzijdig. Hij had een tijdje onder de lavendelstruik gezeten, was weliswaar tevoorschijn gekomen maar stond nu te mokken bij de stam van de Moerbeiboom.

Cera zag Boez daar in zijn uppie staan, kreeg medelijden met hem en vond dat het goed voor hem zou zijn als hij wat aandacht van haar kreeg. Daarom sprong ze bovenop hem, iets wat hij niet zo kon waarderen. Inderdaad, zelf springt Boez regelmatig op zowel Oscar als Cera en dan is het leuk, maar wordt hij besprongen dan vindt hij dat heel wat minder lollig. Typisch Boez, heh? Hij schudde Cera snel van zich af.


Toen Cera zich bedremmeld had teruggetrokken keek Boez om zich heen. Waar zou hij nu weer eens naar toe gaan? Waar in de tuin was het nog een beetje leeg en zou hij niet worden gestoord? Tja, het was best behoorlijk druk in de tuin!
Eigenlijk te druk voor de Boezelmans.
Wamy was ondertussen al grazend bij Sonny in de buurt gekomen, en dat vond de rooie niet zo plezierig. Hij keek wantrouwend om, maar toen hij zag dat de Wams net zo serieus aan het snuffelen en kauwen was als hij.....was hij enigszins gerustgesteld en bepaalde hij zich weer tot de pollen.
Wams, kom je alsjeblieft niet te dicht bij de gevaarlijke weg?


Boez kwam langs. Hij had ook best in het perk willen klooien, maar drie was teveel, vond hij.
En daarom liep hij door in de richting van de parkeerplaats, waar hij uit het zicht (van de fotograaf) verdween.

Toen opeens gebeurde er iets. Tenminste, we zagen
Wamy geschrokken (verbaasd?) opkijken. En natuurlijk wilde mevrouw K. erg graag (want altijd zeer nieuwsgierig) zien wat de Wams zag.
Kijkt u met haar mee?

Ah, Gizmo had haar training voor BBK voortgezet en was bezig in een geknotte boom te klimmen. Langs de lange, kale stam, dan tussen de nieuwe en afgezaagde takken door om zo de top te bereiken. Het ging niet echt makkelijk maar het was dan ook een ingewikkeld karwei. Natuurlijk redde ze het, want Gizmo is een uitstekend klimster.Onderwijl had Cera de boom in het centrum veroverd. Helaas was nu alle aandacht weer op Gizmo gericht, dus van enig triomf was bij Cera niks te bemerken.
Mevrouw K. vond derhalve dat Cera aangemoedigd moest worden. Ons model moest namelijk weten dat ook haar verrichtingen belangrijk waren en dat ze evenzeer werd bewonderd als de Miss. De fotograaf was ondertussen erg duizelig geworden van het in de rondte draaien met de camera.

Zou de fotograaf de duizelingen weer te boven komen? Gingen er nog meer haarfabrieken de boom in? Kortom: wat stond ons nog te wachten? U leest dat later in deel 3!

Geen opmerkingen: