Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 28 april 2012

Beetje nat is geen bezwaar

Het bijzondere wielhuis stond opeens vlak voor onze deur en natuurlijk moest Oscar direct de achterbak gaan inspecteren. Dat deed hij heel zorgvuldig en sloeg geen plekje over.
De bak was een beetje nat, maar dat vond Oscar geen bezwaar. Hij is immers altijd heel geïnteresseerd in watermanagement en nu kon hij proberen erachter te komen waarlangs het water na een regenbui weer naar buiten stroomde. Helaas kon Os zijn onderzoek niet voltooien omdat de eigenaar was gekomen en met het vehikel wegreed.


's Avonds stond het wielhuis echter opeens weer in de Katbladstraat geparkeerd. Nu kon Oscar tenminste zijn inspectie afronden en tot slot maakte hij nog een flinke deuk in het kleine dakje om zodoende een nieuwe drinkbak of potenbad te fabriceren. Dat is hem gelukt want vanochtend stond er een flinke laag water in de kuil.

5 opmerkingen:

ina zei

Dat de zwembadauto bij u voor de deur stond had u kunnen verwachten, mevrouw K., u hebt immers zelf uw eigen parkeerplaats aangeboden als de eigenaar het barrel weer in de Katbladstraat wilde parkeren om Oscar een plezier te doen?

Frans zei

Maar kan de barrelse schicht zich nu eigenlijk eigenmachtig en eigenwillig motorisch wel verplaatsen ?

Mevrouw Katblad zei

Jawel, effe de zweep erover en hij sukkelt best een eindje voort! Moet het wel goed weer zijn, anders verkleumt de chauffeur.

Drs. F zei

Mevrouw Bladerdeeg, de ultieme vraag van uw lezers is of dat voornoemd rijdend waterzwembadgedoe het recht heeft zich op die korte afstand heen en weer weet en mag bewegen.

Mevrouw Katblad zei

Het antwoord is JA.