Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 27 april 2012

T-shirt met foto van de Boez

Vandaag is mevrouw K. bijna de hele dag bezig geweest met het on-line vervaardigen van een proefexemplaar T-shirt van het Katblad. En het was dus niet de eerste keer dat ze hiermee aan de gang was.
Nee, het is nog niet zo gemakkelijk om een foto op een lapje textiel te krijgen!
Wij hadden eerst het plan om zelf t-shirts met opdruk te gaan vervaardigen (en misschien komt dat er nog wel van), maar lazen op verschillende sites dat zoiets niet lang mooi blijft; na twee keer wassen schijnt de foto al flink verbleekt te zijn.
Maar zo'n foto laten afdrukken is ook niet simpel want het plaatje moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Vooral het formaat luistert nogal nauw en bovendien kun je het plaatje niet zomaar op elke plek (rug, voorkant-laag) laten plaatsen. Ook is er maar een beperkt aantal maten beschikbaar en over de vorm van de shirts zijn wij ook niet echt tevreden. De prijzen zijn trouwens ook niet mis. Nou ja, we hebben dan toch maar 1 exemplaar besteld bij Post.nl omdat we een kortingskaartje hadden gekregen. Bevalt het shirt niet, kan het nog altijd als nachthemd fungeren!
Maar heeft iemand misschien nog een goede tip voor ons???

3 opmerkingen:

Pim zei

Gewoon naar "de Printer" met foto op een stickie, drukken ze het zo voor je af. Prima kwaliteit!

Annemieke zei

Dat opstrijk spul werkt niet, kan ik meedelen. Dat houdt van geen kanten. Als het eenmaal gelukt is, ben ik wel geinteresseerd in een examplaar trouwens.

Hans zei

Vraag eens bij Joor-it op het Kort Rapenburg. Daar heb ik al mijn gekke paddenstoel T-shirts en sweat shirts laten maken.