Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 april 2012

Straatschoffie

Het is altijd weer leuk om Wamy op bezoek te krijgen in de Katbladstraat. (Vooral sinds hij niet meer zo vaak brokjes bij ons komt jatten en daarbij een puinhoop in onze keuken maakt.)
Hem te zien klooien en schooieren is een waar feest; hij beweegt zich voort als een soort elastiekje dat constant alle kanten op- en afdraait, en zijn ledematen slingeren daarbij vrolijk in het rond.
U heeft vast wel eens zo'n klein hij-mensje (straatschoffie) geobserveerd terwijl hij wat verveeld en slingerend door een straat liep, links en rechts tegen steentjes aantrappend, één hand in de zak, soepele gewrichten en nonchalant voortbewegende beentjes en heupjes, een beetje vals fluitend, schijnbaar ongeïnteresseerd (maar reuze nieuwsgierig) om zich heen kijkend maar ondertussen met een air van "Niemand die mij wat maakt"?
Wel, dan weet u hoe wij Wamy zien en waarom wij zo van hem kunnen genieten; een straatschoffie dat zich nergens wat van aantrekt.
Deze keer zagen wij hem zijn buik wassen, midden op straat.

Dat hij daarbij door vele ogen werd bekeken maakte hem weinig uit. We hoorden hem bijna zeggen: "Juh, kijk naar je eige!" En daarna ging hij gewoon door met zijn toilet.

Foto's: MaGiz

3 opmerkingen:

katja zei

Wamy, dat is toch geen gezicht zo!

Frans zei

Ik vind het niet erg dat gepoets in het openbaar van Wam. Veel BN-ers poetsen wel ergere dingen in de bladen en int openbaar.

tante sjaan zei

Ik vind die Wamy toch zo'n schatje! Als hij geen verblijfvergunning krijgt wil ik 'm wel als hij mij ook wil. Ik heb momenteel geen huisdieren maar mis ze wel.