Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 21 april 2012

Even vergeten? Gezakt...

Gisteren, tijdens zijn proefexamen Super-Verkenner, heeft Oscar een grote fout gemaakt.
Komend uit de Parallelstraat vergat hij namelijk helemaal voorzichtig om de hoek te kijken om te zien of de straat langs het gevaarlijke water wel veilig was. De cursusleidster probeerde nog hem daarop te wijzen en hem te corrigeren, maar Os stond daar als aan de grond genageld te kijken naar iets wat zijn aandacht had getrokken en waardoor hij helemaal uit zijn concentratie was gerukt en door van slag was geraakt. Zullen we maar kijken wat dat dan wel was?
Bent u er klaar voor?Inderdaad, langs het gevaarlijke water stond Os' favoriete wielhuis geparkeerd. Weliswaar nog steeds met slechts een half dak, maar toch!
Waarom stond zijn wielhuis hier en niet in de Katbladstraat?  Hoe kan een mens zo wreed zijn dit (Oscar's) wielhuis zo ver van de redactie af te parkeren?

De cursusleidster echter is niet gevoelig voor emoties (van wat voor aard dan ook) tijdens een proefexamen, en omdat Oscar dus alleen maar even vergeten was om eerst voorzichtig om de hoek te kijken, liet zij hem zakken en beëindigde direct en zonder mededogen deze, voor de Os zo belangrijke, test. Natuurlijk heeft mevrouw K. Oscar vervolgens getroost (volgende keer haal je dat stomme proefexamen gewoon want je kán het), en ze beloofde hem bovendien de eigenaar van het wielhuis te vragen het vehikel terug te zetten in de Katbladstraat bij de redactie. Al moet mevrouw K. haar eigen parkeerplaats daarvoor opofferen, heh? Jazeker!

2 opmerkingen:

ina zei

Jammer dat er een hek staat tussen dat wielhuis en het gevaarlijke water.. Sorry, Os, dit was niet gemeen bedoeld.

Mevrouw Katblad zei

Weet u wat het wel niet kost om de grachten een beetje "schoon" te houden? Of heeft u soms een borrel op?