Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 april 2012

Opstopping in Steeg van Storm

In de Steeg van Storm vond laatst een kleine opstopping plaats. Terwijl de Boez (onder) en Wamy (midden) van de Parallelstraat op weg waren naar de Katbladstraat, kwam Sonny (boven) net van de andere kant.
Het kan zijn dat Sonny een brilletje nodig heeft, want hij herkende zijn huisgenoot Wamy blijkbaar niet en probeerde er zo gevaarlijk mogelijk uit te zien. Dit natuurlijk om zijn tegenligger af te schrikken, maar dat snapt iedereen.
Doch, u ziet natuurlijk ook aan de stand van de staart van Wamy dat die truc niet werkte. De Boez bleef trouwens uit veiligheid maar even achter, en dat was uiteraard erg verstandig van hem (want je weet immers maar nooit en moet altijd op het ergste voorbereid zijn - Handboek Verkennen A, pagina 1 - red.).

Maar als we deze foto goed bekijken, is er nog een andere verklaring mogelijk voor het gedrag van Sonny.
U ziet hier namelijk hoe nu de Boez Sonny moet gaan passeren (Wamy was allang zonder problemen voorbij en liep reeds ergens in de Katbladstraat), en dat Sonny zijn rug en staart weer in normale stand heeft gezet. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat zijn vijandigheid slechts enkel op Wamy gericht was en dus op de persoon. Dit geeft inderdaad te denken.
Boez bleef trouwens netjes langs de kant lopen om Sonny niet tot last te zijn, en ook dat geeft natuurlijk te denken want onze jongste reporter heeft nog nooit een blik geworpen in het Handboek VA. Mevrouw K. heeft nu al pijn in haar hoofd van al haar gepeins en overweegt wat afleiding te gaan zoeken in de Albert Hein; misschien is er nog iets lekkers in de Bonus, heh? Daarom.

3 opmerkingen:

Gerda zei

Kopje koffie misschien? Of een glaasje wijn? Dat wil ook altijd helpen.

Johanna zei

11.45 veels te vroeg voor een glasje rood sap, Gerda.

de hoofdredacteur zei

@Johanna (en Frans ook tussen trouwens haakjes):
Mevrouw K. drinkt het liefst wit. Alleen in de winter maakt zij warme brouwsels van rood!